Nipt maar terecht verlies Dames 1 in eerste competitiewedstrijd (2-3)

Afgelopen zondag 16-9-2007 moesten de Valken Dames voor hun 1e competitiewedstrijd uit naar de dames van LSVV. Ook vorig seizoen was de eerste wedstrijd tegen LSVV en die wonnen wij toen thuis met 4-0. Maar, waarschuwde de trainer, dit jaar zou het een stuk moeilijker worden, want LSVV was dit seizoen eerder begonnen met trainen en had dit jaar ook meegedaan aan de beker (3x gewonnen met een doelsaldo van 31-2!)
Tel daar bij op dat wij zelf in de oefen en bekerwedstrijden nog niet echt goed gevoetbald hadden en je weet dat je waarschijnlijk een moeilijke wedstrijd voor je kiezen gaat krijgen.
De trainer hamerde er nogmaals op te proberen meer en langer balbezit te houden d.m.v. wat meer rust in het spel en het bij balbezit het veld groot te maken. Ook moesten we elkaar daarbij nog meer coachen en vooral ook steunen en altijd blijven denken aan een goede veldbezetting. Hij wenste veel succes en dat we er met zijn allen (17) voor moesten gaan (WILLEN=KUNNEN)
Omdat we vandaag volle bak hadden, begonnen Bianca, Jolene, Laura en Amy in de wissel en om 12.30 begonnen we, met af en toe behoorlijk wat wind, aan de 1e competitiewedstrijd.
LSVV begon sterk aan de wedstrijd en zocht gelijk de aanval en reeds in de 2e minuut moest Sanne B. die goed naar binnen was geknepen, corrigerend optreden. Toch was het in de 6e minuut al raak voor LSVV: een lange bal viel achter onze verdediging en simpel werd de 1-0 gemaakt. Hierna begonnen wij ook wat meer te voetballen en waren we minimaal gelijkwaardig aan LSVV en dat leverde wat kleine mogelijkheden op voor Guda, Myra, Dauwert en Gesina , maar helaas nog geen doelpunten. Rond de 30e minuut leverde Kim een goede voorzet af op Guda maar die bal ging maar net voorlangs. Gelijk daarna kreeg Jolene een opgelegde mogelijkheid alleen voor de keepster, maar zij schoot naast. Het laatste kwartier voor rust drong LSVV weer wat meer aan wat enkele corners opleverde, maar geen doelpunten. Rust 1-0.
In de rust was de trainer redelijk tevreden en constateerde dat we een moeizame start hadden gehad, maar daarna eigenlijk best wel goed hadden gevoetbald en we uit de kansen minimaal 1x hadden moeten scoren. Hij zag nog wel mogelijkheden om de stand minimaal gelijk te trekken, maar dan moesten we wel zo blijven voetballen als het laatste halfuur van de eerste helft en achterin geen steken laten vallen.
Ik weet niet wat er in de thee zat, maar de start van de 2e helft was dramatisch ! We hielden geen 2 seconden balbezit, wonnen geen duel en werden min of meer overlopen door LSVV, die, met wind mee, de ene na de andere kans creëerden. Het was dat Syl een paar ballen goed stopte, maar rond de 8e minuut was het toch helaas weer raak: uit een min of meer onmogelijke hoek scoorde LSVV de 2-0. Na ruim 20 minuten verdedigden we niet goed bij een aanval over rechts en viel de 3-0. Hierna kreeg LSVV nog meer kansen, maar Sylvia en de lat stonden meer tegentreffers in de weg.
Pas na het doorschuiven van Kim en wat (noodgedwongen) omzettingen achterin, kregen wij de geest en begon het Valken kwartiertje! In de 35e minuut speelde Patricia in op Sanne L. die zichzelf middels een goede schijnbeweging vrij speelde en beheerst de bal in het doel schoof 3-1. Patricia probeerde het nog van (te) ver en 5 minuten voor tijd ging Lie goed door en de losgelaten bal door de keepster kon net niet door Guudje goed genoeg geraakt worden. Vlak voor tijd was het Guda die uit een prima pas van Patries nog de 3-2 maakte, maar daarna was de tijd tekort om ook nog de gelijkmaker te forceren. Derhalve een 3-2 verlies en de eerlijkheid gebied wel te zeggen, dat over de hele wedstrijd gezien de overwinning van LSVV verdiend was. Positief is echter dat we redelijk goed gevoetbald hebben, behoudens dan het 1e kwartier en de 1e 30 minuten na rust. Wel is duidelijk dat we dit seizoen “gewoon” mee kunnen doen, mits we de hele wedstrijd geconcentreerd en fel blijven. Ook moeten we beter met de kansen omgaan (scherper!) en niet zoals vandaag toch wat makkelijk de goals tegen weggeven.
Zondag 23-9-2007 thuis tegen Berkhout, die hun eerste wedstrijd wonnen van Zouaven met 5-3 en deze wedstrijd MOET gewonnen worden !