Dames 1 verliest ook 2e competitiewedstrijd: 3-5

Afgelopen zondag 23-9-2007 moesten wij onze 2e competitiewedstrijd spelen en wel thuis tegen Berkhout 1, een nieuwkomer in de 3e klasse en dus voor ons vrijwel onbekend. Het enige wat bekend was, was dat zij hun 1e competitiewedstrijd met 5-3 hadden gewonnen van Zouaven en de trainer dacht dat zij vorig seizoen ongeslagen kampioen waren geworden. Kortom blijkbaar wederom een sterke tegenstander, maar dat weten we inmiddels. De trainer kwam nog even kort terug op onze wedstrijd van vorige week en constateerde dat we bepaalde perioden redelijk goed gevoetbald hadden, maar dat een wedstrijd 90 minuten duurt.
Hij hamerde er nogmaals op, als het kan wat rustiger te voetballen en daarmee wat langer balbezit te houden en ook moesten we sneller omschakelen bij balverlies ! De rest moest inmiddels onderhand wel bekend zijn bij de groep, want in principe is het elke week bijna hetzelfde verhaal. Tot slot had hij geconstateerd, dat af en toe links en rechts het “gemopper” onderling weer de kop begon op te steken en hij benadrukte voor de zoveelste maal, dat dit over moest zijn, want dat leidt echt helemaal nergens toe en heeft zeker geen positieve invloed op de resultaten. We moesten dus geen negatieve energie steken in verwijten naar elkaar toe, maar elkaar (en met name degene die uit vorm waren of soms niet beter kunnen) positief steunen en coachen en juist een stapje extra doen !
Vandaag ontbraken Gesina (vakantie) en Amy (sportweekend) en met Dauwert en Laura op de bank, begonnen wij om 11.00 uur met prachtig weer aan de wedstrijd.
Berkhout begon sterk en reeds in de 5e minuut moest Syl ten koste van een corner reddend optreden. Hierna ging het spel aardig op en neer en ook wij kwamen gewoon aan aanvallen toe, maar kleine mogelijkheden voor Bianca, Sanne B., Jolene en Sanne L. leverden vooralsnog geen doelpunten op.Na een klein kwartiertje werd Berkhout weer wat sterker en moesten Jolanda en Kim een paar maal ingrijpen wat ze goed deden. Toch kwam Berkhout op voorsprong: na een verloren duel op het middenveld volgde er van ver een niet al te moeilijk schot op doel, maar omdat Sylvia gewoon blunderde, werd het 0-1. Ondanks deze tegenvaller raakten we gelukkig niet in paniek en bleven gewoon redelijk goed voetballen en na ongeveer 25 minuten was het Sanne L. die uit een goede voorzet van Bianca beheerst de 1-1 maakte. We bleven iets sterker en na ruim een halfuur was het onze Myra die vanaf rechts maar weer eens ouderwets met een hoge bal over de keepster heen de 2-1 voor ons maakte. Lang konden we niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later was het Kim die een simpele bal niet goed verwerkte en Berkhout liet dit kadootje niet liggen: 2-2. Het laatste kwartier voor rust was Berkhout sterker en vlak voor rust konden zij vanaf het middenveld vrij naar het doel oprukken, doordat wij achteruit liepen i.p.v. op tijd door de juiste speelster uit te stappen en middels een simpele combinatie was het 2-3 en kort hierna rust.
De trainer vond het een leuke open pot met 2 partijen die redelijk aan elkaar gewaagd waren. Over de eerste 2 tegendoelpunten wilde hij geen woorden vuil maken want dat waren duidelijk kadootjes van onze kant en de derde viel zoals hierboven beschreven en we moesten dus niet collectief naar achter zakken en elkaar nog meer coachen wie uit moest stappen en wanneer. Verder vond hij nog steeds dat we weliswaar wel de duels aangingen, maar nog steeds te slap, zodat bijna alle klutsballen in het voordeel van Berkhout vielen. Verder scherper omgaan met de kansen die wij toch altijd krijgen (net zo scherp dan de tegenstander, want het lijkt er dit seizoen wel op, dat bij onze tegenstandsters elke kans gelijk een doelpunt is)
De tweede helft begonnen we goed en rond de 10e minuut was het na een goede combinatie tussen Patricia, Guda en Dauwert, dat laatstgenoemde de op dat moment verdiende 3-3 maakte. Kennelijk stonden we nog na te genieten en te dromen, want eigenlijk vanaf de aftrap zette Berkhout een fraaie aanval op en maakten gelijk de 3-4. Ook na deze nieuwe tegenvaller, bleven we voetballen en middels de inschuivende Jolanda en zelfs Sanne B. zetten we een paar aardige aanvallen op, waarbij het misschien jammer was dat de scheids Sanne B. een vrije schop gaf in plaats van de voordeelregel toe te passen. We bleven op zoek naar de gelijkmaker en met name Guda had zeer beslist de gelijkmaker kunnen maken, maar helaas moeten we constateren dat Guudje nog lang niet zo goed voetbalt als dat ze eigenlijk kan !
Omdat wij beslist de gelijkmaker wilden forceren, gingen we achterin 1 op 1 spelen en dat gaat toch altijd gepaard met risico en ruimte voor de tegenstander en na een klein halfuurtje was het na balverlies voorin bij ons dat Berkhout razendsnel counterde en de 3-5 maakte.
Kort hierna opnieuw een levensgevaarlijke counter van Berkhout, maar gelukkig kon Syl samen met Madeleine een tegentreffer voorkomen. Het laatste kwartier bleven we op zoek naar een beter resultaat, wat resulteerde in diverse corners en gevaarlijke situaties voor het doel van Berkhout middels kopballen van Patries (van de lijn gehaald) en Jolene (te slap), maar gescoord werd er helaas niet meer.
Ook verlies in de tweede wedstrijd, maar opnieuw bepaald ongelukkig. We scoren zelf gelukkig weer (helaas nog te weinig), maar achterin hebben we op dit moment de pech dat elk foutje genadeloos wordt afgestraft.
Als we het kunnen opbrengen om veel en scherp te blijven trainen, ben ik ervan overtuigd, dat het tij gaat keren en wij ook weer aan de goede kant van de score blijven en vergeet ook niet, dat wij de 1e vier wedstrijden misschien wel de 4 sterkste tegenstandsters treffen en zelf nog niet echt op zijn sterkst hebben kunnen spelen (door afwezigheid en blessures)
Koppies omhoog, vertrouwen houden in eigen kunnen en er voor gaan, blijft het devies en vooral ook positief in woord en daad !