De Valken B1 : wederom een overwinning !

30 september 2007, Workun – Friesland

Ja, jullie lezen het goed, ondergetekende coach zat dit weekend in Workum om de goede seizoensstart te analyseren en inspiratie op te doen voor een goed vervolg. Oke, af en toe ook wat ontspanning gezocht, als je begrijpt wat ik bedoel !? Ook coach Sjaak had zich teruggetrokken. Hij zat aan de waterkant om na te denken hoe we dit sterrenensemble nog beter kunnen laten voetballen. En hoe kun je dit beter doen dan tijdens het vissen. Coach Andre nam dus vandaag de honneurs waar, vlaggen en coachen !! Aan technisch staf dus geen gebrek.

Vandaag werd op het Valkencomplex dus gewoon een competitiewedstrijd gespeeld door de Valken B1. Tegenstanden SSV uit Stompetoren. Wederom een onbekende ploeg voor het huidige B1. Al snel bleek dat de Valken voetballend de betere was. Maar toch door een slappe eerste helft kon SSV meegaan in de wedstrijd. Voor de neutrale toeschouwer ontstond een leuk scoreverloop : 0-1, 1-1, 1-2, 2-2 en een 2-3 voorsprong bij de rust voor SSV.

De coach moest in de rust de mannen goed duidelijk maken dat er scherper gespeeld moest worden en dat de kansen beter benut moesten worden. Er werd in de tweede helft meteen druk gezet. Dit had ook als gevolg dat keeper Frank bijna geen bal meer kreeg. Een 2-3 achterstand werd omgebogen naar een knappe overwinning van 6-3 !!

Doelpunten werden gemaakt door : Tijmen 4x ! Hoezo goalengetter. Hij heeft er in 3 wedstrijden al 11 in leggen. Ook Micheal en Ron wisten vandaag het net doen bollen. 3 wedstrijden, 9 punten, 16 doelpunten voor en 8 tegen. Kom dus ook eens kijken bij de Valken B1, aan doelpunten geen gebrek.

Volgende week uit naar Succes B1. Ook zij wisten alle wedstrijden nog te winnen, een echte kraker dus.
Wij gaan in ieder geval weer voor de 3 punten. ‘Succes’ mannen !!

O ja, daar is het weer, de uitslag van het ander B1.
Alpha Tours Handbal B1 wist vandaag ook weer te winnen. Met maar liefst 16-7 werd Sporting S, met de staart tussen de benen, weer naar huis gestuurd. Wederom klasse meiden !