Eerste nederlaag B1

Was toch ons ritme verstoort door de afgelaste wedstrijd van vorige week, of hadden we vandaag gewoon onze dag niet ?? Hoe dan ook, voor de eerste keer dit seizoen moest de Valken B1 een verlies incasseren. Thuis tegen Hugo Boys B1 werd het 3-5.

Met de eerste plaats in handen en qua voetbal goede wedstrijden in de benen begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd. We wilden deze wedstrijd gewoon winnen. Aan de juiste instelling heeft het dus niet gelegen. Het wilde vandaag gewoon niet. In alle linies kwamen we iedere keer net iets te kort. De passing was niet goed genoeg en we leden te veel balverlies. In zo’n wedstrijd vallen dan alle ballen net verkeerd. Het was dan ook Hugo Boys dat de leiding nam na wederom ongeconcentreerd verdedigen 0-1. Daar tegenover stond dat wij aanvallend ook de scherpte misten. We kregen wel wat kansjes maar die werden niet benut. Toch konden we de aansluiting houden en we kwamen terug naar 1-1, doelpunt Micheal. Maar zoals het scoreverloop liet zien, liepen we de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Het werd 1-2 en met 2-2 gingen we rust in, doelpunt Tijmen.

Na de rust eigenlijk het zelfde spelbeeld, al hadden we de eerste fase van de tweede helft het betere van het spel en leek het erop alsof we de wedstrijd toch naar ons toe zouden trekken. Een voorsprong voor de Valken hing in de lucht. Maar zoals dat zo vaak gaat valt een doelpunt aan de andere, verkeerde kant, 2-3. We blijken dan toch ook weer over veerkracht te beschikken en wisten wederom, kort na de achterstand, weer gelijk te maken, 3-3 doelpunt Tijmen.
We konden de wedstrijd domweg gewoon niet keren en weer nam Hugo Boys de voorsprong 3-4. Een vierde keer de stand gelijk trekken lukte gewoon niet. Het zou gewoon teveel van het goede zijn geweest. En toen het ook nog, door een ongelukkig doelpunt, 3-5 werd, was het doek voor de Valken B1, voor deze wedstrijd, gevallen. Het eerste verlies dus voor De Valken B1. Afhankelijk van de resultaten van onze concurenten zal de eerste plaats ingeleverd kunnen worden. En dan sta je zomaar op de vierde plek. Het is een leuke, spannende competitie waar iedereen van elkaar kan winnen. Dat is vandaag maar weer eens bewezen.

Als neutrale toeschouwer blijven de wedstrijden van de Valken B1 gewoon leuk om te bezoeken want er vallen altijd veel doelpunten. 22 doelpunten voor en 15 tegen, totaal 37 doelpunten, een gemiddelde van 7 doelpunten per wedstrijd. Alleen dat is al een reden om naar de Valken B1 te gaan kijken.

Volgende week uit naar onze buren uit Hoogkarspel, Spirit. Ik hoop van harte dat we dan de “spirit” weer hebben om met 3 punten huiswaarts te gaan. We vertrekken als de zon nog maar net opgekomen is, 09:15 uur, aanvang wedstrijd 10:00 uur. Denk eraan dat volgend weekend de klok een uur terug gaat. We zijn bezig om wat auto’s te regelen zodat we de benen kunnen sparen om te voetballen. De coaches hebben wel zin om te fietsen, maar je moet toch ook aan het welzijn van de spelers denken !!

Dan nog even het andere B1, dat van de Alpha Tours handbal. Ook daar geen winst te melden. Maar dat komt omdat er dit weekend helemaal geen handbalprogramma was. Volgende week gaan alle dames beginnen aan de zaalcompetitie. Voor de Apha Tours B1 staat de uitwedstrijd tegen Spartanen op het programma. We vertrouwen er op dat zij de goede veldcompetitie een succesvol vervolg zullen geven. “zet em op” meiden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jurre Koopman, 17-07 (20 jaar)
Paul Ottens, 17-07 (16 jaar)
Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken