De Valken B1 : een zevenklapper !

Ondanks het vroege tijdstip op deze zondagochtend, aanvang wedstrijd 10:00 uur, was de Valken B1 toch goed wakker. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Spirit. De ploeg uit Hoogkarspel staat onderaan en heeft nog geen punt behaald. Wij zelf zijn na het verlies van vorige week gezakt van de eerste naar de vierde plek. De eerste 5 ploegen uit de competitie staan echter dicht bij elkaar en kunnen zich geen van allen puntverlies veroorloven. Het maken van veel doelpunten maakt momenteel het verschil.

Voor aanvang van de wedstrijd werden de manschappen gewaarschuwd voor onderschatting van de tegenstander. Het zijn juist deze wedstrijden die gewonnen moeten worden. Het begin van de wedstrijd was toch rommelig. De passing was niet nauwkeurig en daarbij kwam dat we veel te dicht op elkaar stonden. We konden op die manier geen gebruik maken van de snelheid van onze buitenspelers. Op een paar schoten van Spirit na, waren de beste kansen toch voor de Valken. Er waren zelfs 200% kansen bij. Ondanks het matige spel kon een doelpunt niet uitblijven. Met een bijzonder mooi bekeken schot opende Jos de score. Hij schoot van afstand mooi in de rechter kruising. Het doelpunt werkte echter nog niet echt bevrijdend en de Valken bleef moeizaam spelen. Dit was niet nodig want na 10 minuten bleek toch wel de Valken een maatje te groot was voor de mannen van Spirit. Voor de rust werd het dan toch 0-2 na een mooie, vlotte combinatie die afgerond werd door Jouke.

Na rust waren alleen de eerste 5 minuten voor Spirit. Dit resulteerde in een paar schoten van afstand. Nadat ondergetekende de boel weer wat wakker geschreeuwd had, laat dat maar aan mij over, nam de Valken snel afstand. Onze topscoorder Tijmen was na rust in de ploeg gekomen. Hij liet snel zien dat hij scherp voor de goal is. Met 5 doelpunten voor zijn rekening liep de Valken uit naar 0-7. Daarbij moet wel vermeld worden dat onze spits uitstekend bediend werd vanuit alle hoeken van het veld. Dat is dan voor een spits natuurlijk heerlijk voetballen. Complimenten dus voor de gehele ploeg, want dit soort wedstrijden zijn niet altijd even makkelijk om te winnen. En al hadden we het voorin wat slimmer gespeeld was de uitslag nog wat hoger uitgevallen. Maar 0-7 is natuurlijk ook een prima resultaat.

Volgende week staat de topper thuis tegen VVS uit Spanbroek op het programma. Dit team staat momenteel bovenaan. Het is dus een geweldige uitdaging om deze wedstrijd te spelen. Iedereen bij de Valken B1 is fit en gretig, dus hopen we op een mooie pot voetbal met voor ons een goed resultaat.

Oh ja, dan nog het andere B1, dat van Alpha Tours handbal. Zij speelden vandaag hun eerste zaalwedstrijd uit tegen Spartanen. Dit zijn altijd pittige wedstrijden. Ook nu waren de verschillen weer klein. Spartanen nam toch iedere keer de leiding met 1 doelpunt verschil. Alpha Tours hield het verschil dus klein en kwam af en toe zelfs op gelijke hoogte. Toch ging Spartanen uiteindelijk met de winst aan de haal, einduitslag 11-9. Doelpunten voor Alpha Tours werden gemaakt door Iris, Jody, Laura en Petra. Volgende week thuis tegen Sporting S aanvan 10:00 uur. Weer een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. Omdat het andere B1, verwarrend toch wel, op bijna hetzelfde moment moet spelen kan ondergetekende de handbalwedstrijd niet bekijken. Maar ik heb mijn scout opdracht gegeven om jullie wedstrijd te bezoeken en verslag uit te brengen.