De Valken B1 verliest topper !

Een mooie herfstzondagochtend op het Valken complex. Op het programma staat de topper tussen de Valken B1 en VVS B1 Beide ploegen bivakeren in de hoogste regionen van de 2e klasse L. De winnaar van deze wedstrijd zal goede zaken doen. Met 2 zeer uitgeruste en gemotiveerde coaches, de opstelling en tactiek was immers reeds uitvoering besproken op zaterdagavond tijdens het concert van Guus Meeuwis, beonnen we vol vertouwen aan deze wedstrijd ! Verwijten en grappen werden gemaakt over de uitspattingen van beide coaches. Maar die wisten deze opmerkingen te beantwoorden door de mannen er van te overtuigen dat ‘zij’ het moesten doen vandaag.

De wedstrijd dan. Tot in het bot gemotiveerd, want winnen betekende terug op de koppositie. Ook VVS nam de wedstrijd zeer serieus. De mannen uit Spanbroek waren denk ik wel een uur eerder naar Hem gekomen om een serieuze warming up te doen. Toen de eerste spelers van de Valken arriveerden op het complex was VVS al druk heen en weer aan het rennen met alle toeters en bellen daarbij. De wetenschap dat we weer eerste konden worden werkte misschien juist verlammend. Geen moment konden we de goede vorm van de laatste tijd laten zien. Veel persoonlijke fouten en onzekerheden tekenden de eerste helft. Het was dan ook VVS dat de leiding nam. Sinterklaas was bij ons vroeg in het land, want binnen no-time stond het bij de rust 0-3. Met alle respect voor de tegenstander, want VVS is gewoon een goede ploeg, maar zoals wij de doelpunten weggaven was wel heel erg zuur. En tegen de koploper kun je je dergelijke fouten niet permiteren. We waren te lief en te zwak aan de wedstrijd begonnen en kwamen dat de eerste helft niet meer te boven.

Een donderspeach dan maar in de rust. Dat was overigens niet nodig want de manne van B1 wisten zelf ook wel dat dit niet de manier was om een wedstrijd te spelen, laat staan om te winnen. Met z’n allen de schouders eronder en het beste van de tweede helft maken. Als herboren kwam B1 uit de kleedkamer. Werklust en goed voetbal was het resultaat. Het begon weer te draaien en de tegenstander raakte warempel onder de indruk van het spel van de Valken. Door doelpunten van Tijmen en Thijs werd het uiteindelijk 2-4, waarbij we zeker kansen hebben gehad op meer. De wedstrijd hadden we echter reeds al verloren in de eerste helft. De tweede helft van vandaag geeft toch weer uitzicht op goede resultaten in de komende wedstrijden. We blijven meedoen in de hoogste regionen van onze competitie, dus er liggen nog vele uitdagingen op ons te wachten. Volgende week zijn we vrij, maar we blijven wel lekker, fanatiek trainen.

Het andere B1,dat van Alpha Tours handbal, speelden vandaag ook een thuiswedstrijd. Zij moesten het opnemen tegen Sporting S. In een goed gevulde sporthal zag ondergetekende dat het goed zat. Al snel nam het handbalteam van B1 de leiding, om die vervolgens niet meer uit handen te geven. Het spel was niet altijd even groots, maar als je gewoon de punten pakt komt het goede spel op de tweede plaats. Winst dus voor de meiden van B1, einduitslag 12-2 !!
Ik ging dus gewoon evengoed met een goed, sportief gevoel weer huiswaarts.