Alpha Tours B1 : mooi gelijkspel 8 – 8 !

Nee beste mensen, er heeft geen transfer plaats gevonden op het gebied van coaches binnen onze vereniging. Ik ben niet, zoals vele andere voetbalcoaches doen, verhuisd van de ene naar de andere ploeg. Ik blijf de Valken B1 trouw en de handbal Alpha Tours B1 heeft in Siemen en Ineke trouwens een prima coaching-duo, gedreven zoals altijd.
Nee, de Valken B1 had vandaag een vrije dag en kon ondergetekende weer eens een wedstrijd bezoeken van Alpha Tours B1. En ik heb daar geen spijt van gehad. Vandaag werd maar weer eens bewezen dat een wedstrijd die eindigt in een gelijkspel ook een mooie topwedstrijd kan zijn.

Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Andijk B1. Het verleden leert ons dat dit altijd een pittige tegenstander is. Ook nu weer was het een wedstrijd op het scherpst van de snede. Een prachtige pot handbal met een scoreverloop om je vingers bij af te likken. En zo kan ik er nog wel een paar superlatieven op los laten. De meiden van B1 begonnen furieus aan de wedstrijd, wat dan ook resulteerde in een 0-2 voorsprong. Nou, dat gaat lekker zou je denken. Lekker achterover leunen en genieten van de wedstrijd. Niets was minder waar. Andijk B1 vocht zich terug in de wedstrijd en wist 4 doelpunten achte elkaar te maken, en kwam zo op een 4-2 voorsprong. Toch enigzins geholpen door de scheidsrechter die bij een 3-2 stand en bij een uitbraak van Jody gewoon in de weg ging staan en Jody ophield. Een zo goed als zeker doelpunt werd ons onthouden. Ik heb overigens vernomen dat de beste man mee traint met het team van Andijk B1 en een zeer vedienstelijk verdediger is !! In deze wedstrijd kon 3-3 of 4-2 toch het beslisende verschil maken.

De wedstrijd bleef ongemeen spannend en er werd geknokt voor iedere bal. Best genoemd mag worden dat Kim een uitmuntende wedstrijd keepte. Sommige ballen die al op het scorebord stonden hield ze met een katachtige reaktie toch uit het doel. Ik wil hier overigens de andere meiden niets tekort mee doen, want iedereen vocht voor iedere bal en had de absolute intentie om deze wedstrijd te winnen. Doelpunten werden om en om gemaakt en zo gingen de meiden met een 6-5 achterstand de rust in.

Na de rust het zelfde, spannende, wedstrijdbeeld. Geen van beide ploegen kon echter afstand nemen. Beide teams gingen tot het uiterste om toch de winst naar zich toe te trekken. De meiden van Alpha Tours vochten als leeuwinnen en konden 3 minuten voor tijd een voorsprong van 1 doelpunt nemen, 7-8 ! Andijk wilde hoe dan ook winnen en gooide er zelfs een time-out tegenaan !? Het toonde aan dat Andijk B1 de wedstrijd tegen Alpha Tours B1 zeer serieus nam. Het bracht ze echter niet meer dan de gelijkmaker 8-8. Het bleef tot de laatste seconde spannend. In de eindzoemer waagde Petra nog een afstandsschot die bijna over de keepster van Andijk in het doel verdween.

Met verhitte, rode koppen velieten de meiden het speelveld. Aan inzet en vechtlust dus zeker geen gebrek. Ool veel zelfkritiek, dat het allemaal nog wel beter had gekund, een goed spirit dus. Een gelijkspel was toch wel een terechte uitslag waar iedereen best tevreden over mag zijn, vooral de manier waarop deze tot stand is gebracht.
Doelpuntenmaakster voor Alpha Tours waren o.a. Laura, Jody en Petra.

Op de weg naar huis moest ik mij opeens realiseren dat ik de voetbal van de Valken B1 vandaag niet eens had gemist !?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jurre Koopman, 17-07 (20 jaar)
Paul Ottens, 17-07 (16 jaar)
Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken