De Valken B1: Uiteindelijk dan toch 1-8 winst!

Je moet er wat voor over hebben om die snotneuzen van de Valken B1 te begeleiden bij hun voetbalwedstrijden. Zondagmorgen vroeg de veren uit om op tijd bij het vertrek te staan voor de uitwedstrijd tegen Hollandia T uit Tuitjenhorn. En dit is toch bijna een uur rijden. Niet iedereen was op tijd bij het vertrek. Dit komt o.a. omdat bij herhaling er twee verschillende vertrektijden in “de Uitkijk” staan. De programmering van de B1 staat zowel bij jeugd als bij de senioren vermeld, met verschillende vertrektijden. Het lijkt mij voor de organisatie een goed plan om die bij de jeugd weg te laten omdat het schijnt dat de programmering bij de senioren die enige juiste is. Dit voorkomt herhaaldelijke verwarring bij uitwedstrijden, te laat vertrekken dus !!
Maar goed, dit geheel ter zijde. De Tom-Tom maar op racen gezet en met zijn allen onderweg naar Tuitjenhorn. Het lekkere, vroege zondagzonnetje in de auto deed menig B1 speler knikkenbollen in de auto. Het valt ook niet mee om na weer een avondje stappen zo vroeg op pad te zijn voor het voetballen.

De uitwedstrijd dus tegen het laag geklasseerde Hollandia T, zij bezetten de onderste plaats met slechts 1 punt. In de kleedkamer van de Valken werden voor de wedstrijd al afspraken gemaakt wie de doelpunten zou gaan maken en wie de assists voor zijn rekening zou nemen. Een foute voorbereiding van een wedstrijd lijkt mij, onderschatting !
Het spelbeeld van de eerste helft was dan ook dramatisch slecht. Niemand haalde zijn niveau. De coaches werden onaangenaam verrast door het vertoonde spelbeeld. Niemand wekte maar ook de indruk om iets van de wedstrijd te gaan maken. We konden geen goede pass geven en het ontvangen, controle over de bal, was al niet veel beter. We liepen als eerstejaars, onervaren pupillen over het veld. We moesten zelfs de beste kansen over laten aan de tegenstander. En met alle respect voor de tegenstander, zijn staan niet voor niets onderaan met 1 punt. Toen de wanhoop bijna echt nabij was, wisten we tegen het einde van de eerste helft toch een 0-1 voorsprong te nemen, nauwelijks verdiend, doelpunt Tijmen.
Vergeef mij de kritische, negatieve verslaggeving van de eerste helft, maar ik kon er niets beters van maken, het was echt zo slecht, B1 onwaardig.

In de rust was het niet echt nodig om een donderspeach te houden. De spelers zagen gelukkig zelf in dat je op deze manier een wedstrijd niet kunt spelen, laat staan om hem winnend af te sluiten. Een onverwachte, scherpe opmerking van een van de coaches, om onze grensrechter Sjaak tot beste man van de eerste helft te benoemen, hij stond een puike eerste helft te vlaggen, deed bij de spelers toch wat wakker maken. Het kon toch niet zo zijn dat vandaag de grensrechter tot beste man van de wedstrijd uitgeroepen zou worden !!? De eer van de mannen werd hiermee teveel aangetast.

Het tweede bedrijf stond er dan ook een heel ander B1 op het veld. Getergd door de kritische opmerkingen van de technische staf werd er meteen scherp gespeeld. Het ging weer lopen en binnen 10 minuten was de wedstrijd beslist. Tijmen scoorde 0-2 en kort daarop was het Jelle die met een fraaie treffer 0-3 maakte. Hij nam de kritiek vanaf de zijlijn zo serieus dat hij pardoes de bal met een prachtige curve langs de doelman schoof.
Ook opvallend waren de goed genomen corners van Roy. Hij nam hiermee 2 belangrijke assists voor zijn rekening. Zowel Jouke als Micheal wisten uit zijn corners te scoren. Tijmen wist nog 3 doelpunten te maken en verhoogde zijn seizoenstotaal tot 25 doelpunten, en dit uit 8 wedstrijden ! Einduitslag werd uiteindelijk 1-8 ! Een knap herstel dus in de tweede helft.

Het enige smetje op de tweede helft was het tegendoelpunt dat Frank moest incasseren. De weddenschap met zijn trainer om dit seizoen 5 wedstrijden de nul te houden kwam hiermee in gevaar. Bij 5 wedstrijden de nul houden krijgt Frank van zijn trainer een kratje bier. Frank heeft ons beloofd dat hij die samen met de ploeg zal gaan delen. Maak er maar 2 kratjes van Frank !

Volgende week uit tegen De Rijp uit……..De Rijp. Weer vroeg opstaan, hou er zaterdagavond dus een beetje rekening mee. Let op mannen : vertrektijd 09:30 uur.

Natuurlijk werd mij ook zondagmiddag het resultaat van Alpha Tours B1 handbal toegespeeld. Thuis in de Banne werd gespeeld tegen Excelsior uit Bovenkarspel/Grootebroek. Deze wedstrijd werd zonder al te veel problemen, overtuigend gewonnen met 13 – 6 !
Doelpuntenmaaksters waren Jody, Iris, Petra en Laura. Net als de mannen van de voetbal B1, spelen de meiden van Alpha Tours B1 een meer dan behoorlijk seizoen. Ik zou dan ook willen besluiten met : dames en heren B1 “Keep on the good work”.