Onnodig verlies voor Dames 1: 3-5

Onze 6e competitiewedstrijd was afgelopen zondag 18-11-07 thuis tegen het ons welbekende Zouaven die dit seizoen de stap naar de 3e klasse hebben gemaakt. Hun resultaten waren tot nu toe zeer wisselend, de ene week een knappe overwinning en dan weer een ruime nederlaag.
Voor deze wedstrijd hadden zij 3 verliespunten meer dan wij en duidelijk was dus dat we eigenlijk deze pot moesten winnen !
De trainer vond, dat we ondanks de wat mindere resultaten, op de trainingen nog steeds goed bezig waren en gelukkig ook met het broodnodige plezier (alleen trainen sommige wel of niet noodgedwongen nog steeds te weinig)
Na de gebruikelijke tactische aanwijzingen, begonnen we om 11.00 uur op het C-veld aan de wedstrijd o.l.v. scheids Ed K. en we deden dit zonder Jolene (net uit het gips), Myra (weekend weg) en met Dauwert (niet 100% fit) en Amy (niet getraind) op de bank.
Zouaven begon sterk aan de wedstrijd en reeds na 4 minuten moest Syl reddend optreden ten koste van een corner en vlak daarna schoten ze boven op de lat ! Maar ! na een minuut of 8 was het Lie die na een diepe bal van Kim ons op voorsprong bracht: 1-0
Hierna was het weer Zouaven dat de aanval koos en rond de 13e minuut was het onze Bloem die weer eens te mooi wilde uitverdedigen en daarbij dom balverlies leed, wat onmiddellijk werd afgestraft: 1-1. Beide partijen voetbalden best aardig en gingen duidelijk voor de winst en de 2 partijen kregen ook kansen om op voorsprong te komen, waarbij wij de meeste mogelijkheden kregen o.a. voor Sanne L., Guda en Amy. Rond de 20e minuut was het dan toch Lie die met een lob van afstand de keepster net wist te passeren en zorgde voor de 2-1 voorsprong. Kort hierna schoot Guudje op de lat en daarna waren er nog (kleine) mogelijkheden voor Amy, Lie en Guda, maar ook Zouaven schoot nog op de lat en vlak voor rust was het na weer balverlies op het middenveld, dat Zouaven met een afstandsschot de 2-2 kon maken, wat ook de ruststand was.
In de kleedkamer vond de trainer dat wij zeer wisselvallig voetbalden: zeer redelijk voetbal werd op de verkeerde momenten afgewisseld met dom balverlies en helaas voor ons wordt dat op dit moment onmiddellijk afgestraft. Hij vond ook dat we soms de verkeerde keuzes maakten en wees daarbij bv. op het feit dat Patricia 2 of 3 maal goed diep ging zonder de bal te krijgen. Hij wees er ook nogmaals op, dat de vrouw zonder de bal in principe bepaalt waar en hoe ze de bal wil krijgen. Hij vond toch ook nog steeds dat we deze pot konden winnen en daar moesten we dus ook voor gaan.
De tweede helft was het opnieuw Zouaven dat beter begon, zonder dat het echter doelpunten tegen opleverde en na ongeveer een kwartier was het weer onze Lie die zich met een fraaie lichaams beweging vrij speelde en de 3-2 maakte. Hierna golfde het spel op en neer en rond de 30e minuut was het na balverlies van ons op het middenveld dat Zouaven op de paal kon schieten en Madeleine de terugspringende bal helaas niet goed kon wegwerken met haar houten poot, zodat Zouaven de 3-3 kon maken. Hierna gingen wij toch nog steeds voor de winst en met name Lie had er nog 1 of 2 kunnen maken, maar helaas lukte dat niet. En als je dan zelf niet maakt, krijg je kort voor het einde via een counter de deksel op je neus en maakt de tegenstander de 3-4 en daarna zelfs ook nog de 3-5.
Resumerend, een boeiende en spannende wedstrijd tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren en waarbij dit maal Zouaven de meest effectieve was.
Natuurlijk bijzonder lullig dat we weer verloren, maar het vertoonde spel geeft nog steeds hoop op betere tijden, vooral ook als we straks weer een keer compleet zijn en iedereen fit.
Goed blijven trainen en vooral niet de koppies laten hangen, want dat is nergens voor nodig !