De Valken B1 : Prima overwinning in De Rijp : 1 – 5 !

Na het verlies van 2 belangrijke concurrenten bovenin de competitie, te weten AFC en VVS, vorig weekend, en de wetenschap dat de 2 koplopers Succes en AFC het vandaag tegen elkaar moesten opnemen, kon De Valken B1 vandaag goede zaken doen. Het kan weer stuivertje wisselen worden bovenin. We blijven toch iedere week naar de stand kijken en naar de resultaten van de concurrentie. Het is een geweldige, leuke, spannende competitie, waarin we zelf bovenin meedoen.

Vandaag stond voor De Valken B1 de uitwedstrijd tegen De Rijp op het programma. Een wedstrijd die gewoon maar even gewonnen moest worden. Op papier zou dat ook gewoon het geval moeten zijn. De Rijp is niet één van de hoogvliegers in de competitie. Het zijn vaak de wedstrijden die erg moeizaam tot een goed resultaat leiden. In tegenstelling tot vorige week, waarin we de wedstrijd voor ons zelf al voor het begin van de wedstrijd hadden gewonnen, werd er nu voor een wat behoudendere benadering gekozen.

De eerste 10 minuten waren duidelijk voor De Valken. Dreiging naar voren en meteen laten zien waar we voor gekomen waren, 3 punten ! Het resulteerde dan ook vrij snel in een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tijmen. Daarna zakte het spelniveau te snel weer in en konden we, zoals de laatste weken wel meer voorkomt, het goede spel niet voortzetten. We willen wel, maar het lukt gewoon niet. We zijn te onnauwkeurig en te slordig in ons spel. Toch werd het voor de rust na een scrimmage voor de goal van De Rijp 0-2 voor De Valken door Roy..

De tweede helft voor de wind en een laag staande zon in de ogen. Niet terugspelen op Frank was het advies, want die stond in een zeer slecht doelgebied, waarin het voor de keeper niet normaal te spelen was. Alle taken die de technische staf in de rust had opgedragen werden goed uitgevoerd. We bleven goede druk uitoefenen op het doel van De Rijp. Dit resulteerde in een beauty van een doelpunt door Micheal. Met zijn “verkeerde” rechterbeen nam hij de bal in één keer uit de lucht : 0-3 !. De weerstand van De Rijp was nu definitief gebroken en we wisten zelfs nog uit te lopen naar 0-5. Twee doelpunten van, wie anders : Tijmen, in competitieverband al 29 stuks.. “Ik speelde niet goed vandaag” waren zijn woorden na afloop van de wedstrijd, maar dat geeft niet Tijmen, als je ze er maar in blijft schieten. De Rijp redde de eer nog door een keer tegen te scoren 1-5. (weer een stukje verder weg van onze kratjes bier Frank). We waren vlak voor tijd, via Erwin, nog vlak bij de 1-6, maar soms moet je tevreden zijn met wat je hebt.

Met een prima winst dus terug uit De Rijp richting Hem/Venhuizen. Volgende week voor de derde achtereenvolgende keer een uitwedstrijd, nu tegen Hugo-Boys uit Heerhugowaard. Willen ze ons niet meer zien spelen op het Valkencomplex ?? Weer vroeg uit de veren en weer gaan we voor een goed resultaat. Mannen let goed op de vertrektijd : 09:45 uur !!

Ook het ander B1, dat van de handbal Alpha Tours B1 speelde vandaag een uitwedstrijd. De meiden moesten het opnemen tegen VVW B2 uit Wervershoof. Dat zijn altijd pittige wedstrijden om te spelen, omdat VVW altijd heel goed uitkomt in de diverse competities. Maar onze meiden laten zich het kaas niet van het brood eten. In een gelijk opgaande wedstrijd weten zij toch de overwinning te behalen, einduitslag : 8 – 12 !! Doelpunten kwamen van Jody (5x), Petra (4x) en Iris (3x). Het aantal reddingen van Kim werden ook eens vanaf de zijkant geturft; 19 belangrijke reddingen !!
Ook voor de meiden van Alpha Tours B1 : Gefeliciteerd en Succes weer volgende week !!