Dikverdiende, ruime winst voor Dames 1 in Hoorn: 1-5

Zondag 25-11 jl. moesten we voor onze 7e competitiewedstrijd uit naar Hoorn om aldaar om 14.00 uur te spelen tegen de dames 1 van Always Forward. Enige weken terug hadden we thuis met 0-2 van ze verloren in een wedstrijd die toen eigenlijk minimaal gelijk had moeten eindigen en voor deze wedstrijd hadden we beide evenveel verliespunten, zodat de conclusie vooraf getrokken mocht worden dat er sprake was van 2 min of meer gelijkwaardige tegenstanders. Toch waren we vooraf enigszins beducht, omdat we opnieuw 3 speelsters misten (Guda werk, Lie familieverplichtingen, Amy geblesseerd, maar wel te kijk) en ook nog maar moesten afwachten hoe Jolene (gelukkig weer v.d. partij) en Dauwert zich zouden houden. Tenslotte was er een windkracht van 6/7 voorspeld en daar houden wij ook niet zo van, maar gelukkig viel dat erg mee.
De trainer gaf Jo de opdracht om net als thuis hun beste speelster uit te schakelen en wees er verder op dat AF verder maar een gewone ploeg was die beslist niets beter waren dan ons. We moesten er dus weer voor gaan en ernstig proberen eindelijk weer eens 3 punten mee naar huis te nemen ! en daarom moesten we meer duels winnen dan thuis en vooral ook hun afstandsschoten er uit proberen te halen.
Laura begon op de bank en ruim voor 14.00 uur stonden wij klaar om te beginnen, maar Always Forward vond het nodig om pas om 14.05 het veld te betreden en het moet gezegd, dat de officiële scheids van de KNVB daar niet blij mee was !
Vanaf de aftrap speelden wij diep en kon Jolene bijna profiteren van een foutje bij hun, maar in de tegenaanval schoot AF net over. De toon was gezet: beide ploegen gingen voor de winst.
Het spel golfde heen en weer en na zo’n 13 minuten was het na een combinatie tussen Jolene en Patricia, dat laatstgenoemde een slim pasje gaf op Gesina, die op fraaie wijze een typische Gesina goal maakte middels een lob over de keepster heen: 0-1
Hierna probeerde AF iets terug te doen, maar echte grote kansen kregen ze niet, doordat wij geconcentreerd en goed stonden te verdedigen. Rond de 25e minuut stuurde Patricia Jolene de diepte in en het was jammer (maar wel begrijpelijk) dat Jolene niet echt doorging op de keepster. Na een halfuurtje was het onze Miertje, die vandaag vanaf links moest spelen, die ter hoogte van de middenlijn oprukte en op (wils)kracht “gewoon” het strafschopgebied bereikte en goed uithaalde: 0-2 (en hiermee haar belofte ‘s-morgens bij de A1 aan de trainer gedaan deels waarmaakte; je had er toch 2 beloofd?)
Natuurlijk probeerde AF iets terug te doen en na 35 minuten haalden ze van afstand hard uit; Syl leek de bal goed te stoppen, maar helaas liet ze de bal los en kon AF uit de rebound de 1-2 maken. We raakten hier nauwelijks van in paniek en bleven gewoon lekker ballen. Vlak voor rust dwongen we nog een corner af, die Patricia indraaiend nam en via, via, via was het uiteindelijk onze Jo (toch?) die de bal over de lijn kreeg en we gingen dus rusten met een 1-3 voorsprong.

De trainer gaf in de rust aan blij verrast te zijn met het vertoonde spel en met name ook de inzet en de discipline en de stand was natuurlijk ook niet verkeerd. Hij vond dat we bijna alle duels (met name ook op het middenveld) wonnen en je zag hoe belangrijk dat was. AF kwam hierdoor nauwelijks aan goed voetbal toe en aan de andere kant maakten wij 3 goede goals. Maar hij waarschuwde ons wel, dat we er nog lang niet waren ! AF zou zich hier niet bij neerleggen en we hadden al vaker dit seizoen een voorsprong weggegeven ! De tweede helft blijven voetballen en werken zoals in de eerste helft en proberen ook wat meer te schieten van afstand (windje mee)

Wij begonnen de tweede helft prima en kregen weer wat kleine kansjes o.a. 1 voor Jolanda, die niet alleen haar tegenstandster uitschakelde, maar ook nog aanvallend haar steentje bijdroeg. Na een kleine 10 minuten kopte Jo de bal door naar Patries, die weer eens ouderwets uithaalde middels een halve omhaal over de keepster heen: 1-4. Hierna bleven we sterker en zetten AF goed vast op hun eigen helft en Patries scoorde bijna weer toen de bal uit 1 van haar corners bovenop de lat kwam en ook een vrije schop van haar ging er bijna in. De laatste 15 / 20 minuten had AF wel wat meer balbezit, maar gevaarlijk werden ze nauwelijks doordat wij keihard bleven werken (allemaal!) en prima, geconcentreerd bleven verdedigen. Kim speelde nog een keer ongelukkig terug op Syl, maar die loste dat keurig op door de bal weg te koppen en even later liet Syl nog een rollertje tegen de paal glippen, maar dat kon allemaal vandaag geen kwaad.
In de 40e minuut was het slot akkoord voor ons, toen Patricia van afstand fraai de 1-5 maakte en daarmee een prima wedstrijd met haar tweede goal bekroonde. Onder het “genot” van een heftige hagelbui, floot de (goede) scheids af en hadden we onze revanche en de dikverdiende 3 punten binnen.
Het was vandaag genieten voor de trainer; vooral de inzet en de wil om te winnen was vandaag bij iedereen volop aanwezig en gelukkig werd dat vandaag ook terecht beloond middels een ruime overwinning.
Syl (met nieuwe handschoenen) speelde bijna foutloos, behoudens dat ene loslatertje.
De achterhoede o.l.v. de degelijke Kim speelde goed en zonder al te veel risico, zodat Bloem en Madie hun tegenstandsters in hun zak hadden en Gesina, die heel goed inzakte op de plaats van Jo, won bijna al haar duels en scoorde de belangrijke eerste goal.
Het middenveld toonde weer eens een ouderwets scherpe Miertje (ga je nu zondag die tweede goal maken??) en een Jo, die prima haar “mannetje” het spelen lastig maakte en bovendien volop meedeed in de opbouw en de aanval. Ook Dauwert speelde een zeer solide partij en ondanks haar “handicap”, bleef ze gewoon de hele wedstrijd staan.
Voorin lijkt Tries haar scorend vermogen weer terug gevonden te hebben en bleek dat het niet verkeerd is dat Jolientje weer terug is, hoewel ze begrijpelijk nog wat voorzichtig speelde. Tot slot nog de complimenten aan Bianci, die steeds beter gaat ballen en onze Laura, die zich met name in de tweede helft een slag in de rondte werkte om het AF achterin lastig te maken, maar soms wel echt te alleen voor stond.
Kortom een prima team prestatie en 3 belangrijke punten; komende week lekker trainen en dan met dezelfde instelling en inzet richting Grootebroek om daar de punten mee naar huis te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken