De Valken B1 verliest van Hugo Boys en de Weergoden

Vanmorgen vroeg keek ondergetekende nieuwsgierig uit het slaapkamerraam om het actuele weer te beoordelen. De laatste dagen viel er immers al heel wat regen en vandaag zou het niet veel beter worden. Een afgelasting hing dus in de lucht. Maar het was vanmorgen redelijk droog en rustig weer. We konden ons dus op gaan maken voor de 3e uitwedstrijd op rij. De reis ging dit keer naar Heerhugowaard alwaar er tegen Hugo Boys gespeeld moest worden.

Thuis werd er, naar onze eigen mening, onnodig met 3-5 verloren van Hugo Boys. Een goed resultaat vandaag lag dus echt in de lijn der verwachting. Het was ook noodzakelijk om de hoge positie op de ranglijst te behouden. Er stond een straffe wind over het veld die toch wel invloed had op het spel. De eerste helft speelden we voor de wind en dat hoeft niet altijd een voordeel te zijn. Het is best moeilijk om de juiste snelheid aan de bal te geven. Vele ballen kwamen dan ook niet goed aan.
De plannen om vandaag met 3 punten uit Heerhugowaard te vertrekken werden al na 2 minuten wreed aan diggelen geschoten. Bij een onschuldig ogende aanval gleed onze laatste man Ron uit. De voorwaardse van Hugo Boys kon zo alleen op onze doelman Frank afgaan. Hij ronde dit buitenkansje goed af : 1–0. We zochten meteen de aanval om snel de gelijkmaker te produceren. Onze aanvallers gaven vandaag echter geen thuis. Niet één maal werd het “voor-de-wind-voordeel” getest en werd de keeper van de tegenstander beproefd met een schot. We voerden onze akties te ver door, waardoor alle aanvallen stuk liepen in hun verdediging.

Tijdens de rust kregen de weergoden vrij spel en viel de verwachte regen gestaag uit de lucht. Toch begonnen we met veel vertrouwen aan de tweede helft. Het eerste kwartier was ook duidelijk voor de Valken, al kwamen er geen echte opgelegde kansen. De regen en het natte veld kregen steeds meer invloed op de wedstrijd. En net op het moment dat een gelijkmaker in de lucht hing viel een doelpunt voor Hugo Boys. De bal gleed na een schot, door het natte veld, door de benen van Frank. De aanvaller was er als de kippen bij en scoorde 2-0. Kort daarna wederom een vreemde aktie voor de goal van de Valken. Frank schoot de bal tegen een ploegmaat en pardoes viel de bal voor de voeten van een aanvaller van Hugo Boys 3-0.

Gezien het speelbeeld een toch wat geflatteerde stand. Maar met goed en mooi voetbal alleen win je geen wedstrijden. Die bal moet er wel in ! De regen was inmiddels steeds harder gaan vallen en een ieder die bij de wedstrijd betrokken was, was doornat geworden. Normaal voetballen was niet meer mogelijk en gevaarlijke glijpartijen volgden elkaar steeds vaker op. De scheidsrechter deed er dan ook verstandig aan om de wedstrijd tijdig af te fluiten voordat er ongelukken zouden gebeuren. De Valken B1 droop dus letterlijk en figuurlijk, met een flink nat pak, af met een 3-0 nederlaag.

Er werd best wel hard gewerkt door een ieder. Maar dat was vandaag niet voldoende om van Hugo Boys en de Weergoden te winnen. Volgende week eindelijk weer eens thuis op het vertouwde Valkennest. Dan staat de wedstrijd tegen De Rijp op het programma. Net zoals iedere wedstrijd gaan we ook dan weer voor de 3 punten.

Over het andere B1, dat van Alpha Tours handbal, valt vandaag weinig te melden. De meiden genoten van een welverdiende rustdag. En mede door het slechte weer hadden ze nu alle tijd om te doen wat veel leuker is dan handballen, namelijk huiswerk maken !