Onnodig, dom en duur verlies Dames 1 (1-0)

Afgelopen zondag 2-12-2007 moesten wij voor onze 8e competitiewedstrijd uit naar onze buren De Zouaven in Grootebroek. Ook deze tegenstander hadden wij al thuis gehad en toen hadden wij eigenlijk onnodig verloren in een doelpuntrijke wedstrijd (3-5)
Voor deze wedstrijd had Zouaven 3 verliespunten meer dan ons en dus was het weer een belangrijke pot tegen een redelijk gelijkwaardige tegenstander en duidelijk was dat we vandaag goede zaken zouden doen wanneer we hier zouden winnen. En dat zou volgens de trainer best eens kunnen lukken wanneer we net zo geconcentreerd en met dezelfde inzet zouden spelen als vorige week tegen AF. We stonden toen positioneel steeds goed met de linies kort op elkaar. Hij waarschuwde wel voor hun gevaarlijke spits met name bij hun snelle omschakeling en omdat er weer een behoorlijke wind stond, ook voor schoten van afstand van hen.
We misten nog steeds Amy wegens een blessure en de trainer had besloten om te starten met dezelfde opstelling als vorige week, zodat vandaag Laura, Guda en Sanne L. als wissel moesten beginnen.
De eerste helft begonnen we met de wind tegen, maar desondanks waren wij minimaal evenveel in de aanval als Zouaven met misschien ook nog wel de betere kansjes. Beide partijen kwamen dus aan aanvallen toe en na ruim 10 minuten kreeg Myra een behoorlijke kans, maar helaas… Rond de 20e minuut ging Myra opnieuw goed door en dat leverde een corner op, waaruit Jo bijna scoorde en uit de volgende corner had Jolene eigenlijk moeten scoren. Helaas leden wij rond de 25e minuut balverlies op het middenveld en kon vervolgens Madeleine de voorzet van hun linksbuiten er niet uithalen, waarna hun vrijstaande spits simpel de 1-0 kon binnentikken. Zouaven rook bloed en kort na het doelpunt haalde hun spits met wind mee behoorlijk hard uit, maar gelukkig kon Syl fraai redden ten koste van een corner. Hierna nog 2 kleine mogelijkheden voor ons middels de zusjes G en G, maar de schoten waren van te ver en te slap. Vlak voor rust drong Zouaven nog aan wat 3 corners op rij opleverde, maar gelukkig geen doelpunten. Rust 1-0.
In de rust gaf de trainer aan dat het niet echt verkeerd ging, maar hij vond wel dat de echte scherpte van vorige week helaas ontbrak. Desondanks was er nog niets aan de hand: de tweede helft zouden we “storm” mee hebben en dus moesten we zoveel mogelijk proberen te schieten mede omdat hun keepster ook niet de allergrootste was.
In de tweede helft had Zouaven hun gevaarlijke spits naar achter gehaald en duidelijk was dus dat zij de 1-0 voorsprong met “vrouw en muis” zouden proberen vast te houden. Zoals al eerder dit seizoen bleek ook vandaag, dat wij toch veel moeite hebben om met wind mee te voetballen: heel veel ballen werden simpelweg zonder echte bedoeling in de diepte gespeeld, zodat hun keepster simpel alle ballen kon oprapen zonder iemand van ons in de buurt. Ondanks coaching vanaf de zijkant gingen onze spitsen ook niet of te laat lopen op de diepe uittrappen van Sylvia of Kim, dus ook daar werden we niet gevaarlijk mee. Tel daar bij op dat we vanaf onze linkerkant al helemaal niet gevaarlijk werden en erger nog ook nauwelijks inzet of de wil om de bal te veroveren of te duels te winnen toonden, dan wordt het wel erg moeilijk om de stand gelijk te trekken of zelfs de overwinning uit de wacht te slepen. Dus ondanks het feit dat we bijna de hele 2e helft op hun helft voetbalden, kon Zouaven vrij eenvoudig de nul achter houden en dat betekende dus aan het einde van de zeer regenachtige 2e helft een 1-0 nederlaag !
De half verzopen trainer was hier niet blij mee, omdat deze nederlaag volstrekt onnodig was en we hier dus dure punten lieten liggen. Behalve dat we de 2e helft niet erg slim hadden gespeeld, vond hij ook dat helaas niet iedereen er 100% voor was gegaan en het is al duizendmaal gezegd dat kunnen wij ons als team niet permitteren !
Uithuilen maar weer en proberen deze komende week ALLE koppies weer dezelfde richting uit te krijgen en willen we de komende winterstop niet als laatste ingaan, dan moeten we in de 2 laatste wedstrijden (Berkhout en Uitgeest) nog een keer allemaal de juiste instelling en wil om te winnen tonen en proberen 6 punten binnen te halen.