DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Handbal Alpha Tours B1 naar huis met ruime zege : 4 – 16 !

Ja beste mensen, we hadden ons van de voetbal B1 de afgelopen week verheugd op eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het Valkencomplex. Om ook het thuispubliek weer eens mee te laten genieten van het spel en doelpunten van de Valken B1. Maar net als vorige week gooiden de weergoden weer roet in het eten. Waar vorige week nog net aan gespeeld kon worden, werden dit weekend alle wedstrijden, door het belabberde weer van de laatste dagen, afgelast.

Geen voetbal dus dit weekend, maar voor ondergetekende is er dan altijd nog een goed alternatief om de zondag sportief door te brengen. Een wedstrijd bezoeken van de handbal Alpha Tours B1. De dames moesten een uitwedstrijd spelen tegen Victoria O B1 uit Obdam. Ik moest dus voor de vierde zondag op rij de autosleutels pakken en de Tom-Tom op scherp zetten. Locatie was sporthal “de Stap” in Obdam. Het dak was gelukkig dicht, dus kon er gewoon gespeeld worden. En ik kan nu al verklappen dat het wederom de moeite waard was om deze wedstrijd van dichtbij te mogen aanschouwen.

De wedstrijd begon 20 minuten later dan gepland, waardoor er door de dames geen warming-up gedaan kon worden. Daarbij kwam dat een aantal meiden zeer laat naar bed waren gegaan en het nog maar de vraag was of ze wel op tijd wakker zouden zijn. Een ware uitdaging dus voor het coachingduo Ineke en Siemen. De eerste 5 minuten waren dan ook niet echt goed. De koude, stramme spieren werkten nog niet echt mee en de wekker in de koppies moest nog afgaan.. Pas nadat het eerste doelpunt was gemaakt kwamen de spieren en het spel pas goed los. Knappe combinaties, snel spel en zeer mooie doelpunten waren het gevolg. Victoria O had werkelijk niets in te brengen tegen het losgeslagen team van Alpha Tours B1. Het was voor het publiek smullen geblazen, alleen voor het Alpha Tours publiek dan natuurlijk. Het publiek van Victoria O zat er maar wat sipjes bij en ze keken jalours onze kant op.

Vlammende sprongschoten in de kruising van Jody, doelpunten vooraf gegaan met prima schijnbewegingen van Petra, een mooi sprongschot van Iris, en verrassende harde, geplaatste schoten van Maaike !. Het was allemaal te bewonderen in deze sprankelende wedstrijd van Alpha Tours zijde. Ja en als keeper Kim dan ook nog met een katachtige reaktie een penalty stopt, kun je zo’n wedstrijd domweg niet verliezen. Pas 10 minuten voor het eind van de wedstrijd lieten de speelsters de teugels wat vieren en konden de meiden van Victoria O nog iets terug doen. Concentratieverlies en dus een aantal technische fouten waren aanleiding voor de tegendoelpunten die nog gemaakt werden. De wedstrijd was echter al lang beslist.

Doelpuntenmaaksters deze middag waren : Jody (9x !), Petra (4x), Maaike (2x) en Iris (1x). Met doelpunten maken kom je in de schijnwerpers, maar het blijft natuurlijk een prima teamprestatie van alle meiden bij elkaar + coaches. Met een zware tas met wedstrijdpunten en 16 doelpunten ging het dus weer huiswaards.

Ik had vandaag dus eigenlijk best wel een beetje geluk dat de voetbal werd afgelast !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-03-2024
Ochtend
Veronique/Ahmed Alkadro
Middag
Brady Opmeer/Maarten van Warmerdam

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Morris Laan, 05-03 (20 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (39 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com