Tweede pakt eerste punt!!!!

Na drie weken te hebben getraind zonder te voetballen (vrij en afgelastingen!) was het vandaag dan eindelijk zover en mochten we de wei in. Voor mezelf ook weer een heerlijk moment om het gras weer van dichtbij te ruiken en gelukkig waren ook de stuurlui langs de kant na al die jaren nog steeds aanwezig hahaha. Van tevoren een veel besproken wedstrijd omdat de tegenstander van vandaag (ADO’20) tevens onze directe concurrent is op de ranglijst (ADO heeft 9 punten wij 0) dus winst was eigenlijk een vereiste ook al is dat misschien na 11 verliespartijen een nogal hoge eis. Na een rommelige warming-up (kantine laat open, spelerspas van de keeper niet aanwezig en hij mocht absoluut niet meedoen van de scheids, maar het kwam toch nog goed) begonnen we getergd en vol goede moed aan de wedstrijd. En toen gebeurde er iets wat ik zelf als trainer of voetballer nog nooit had meegemaakt: binnen welgeteld 60 tellen was de stand 0-2 in het voordeel van ADO’20 na twee grote blunders (daar waren we het dan ook wel over eens!!) hetgeen betekent dat je na één minuut al achter de feiten aan hobbelt.
ADO bestaat voornamelijk uit voetballers van rond de eind dertig, begin veertig die in het verleden op een aardig niveau hebben gevoetbald wat je duidelijk terug zag in hun combinatiespel.
Valken was volledig het spoor bijster en begonnen ook nog eens een praatclub wat weer resulteerde in frustraties onderling. Toch gebeurde waar een trainer op hoopt en dat was iets beter voetbal en zowaar ook onze eerste kansjes waar het jeugdige tweede team van De Valken vertrouwen uit putte! En in de 26e minuut werd dat op grandioze wijze beloond met een prachtig schot van Tjade in de linker bovenhoek (haak) en was de stand 1-2. Daarna een beter voetballend Valken wat ADO terug dreef op eigen helft. Het was uitblinker (zeker op basis van inzet!)Jan Boon die met enig fortuin de 2-2 wist te maken en dat net voor het rustsignaal. Tijdens de rust in de kleedkamer heerste er een duidelijke vorm van WINNEN en daar zouden we dan ook voor gaan in de tweede helft, maar helaas binnen drie minuten keken we weer tegen een achterstand aan door niet attent te reageren toen de kleinste man bij ADO koppend de 2-3 maakte. In de 70e minuut een diepe bal op Jan die prima naar binnen sneed de zestien in en de back van ADO niets anders kon doen dan Jan onreglementair te stoppen wat uiteraard een penalty betekent! Wilfried achter de bal en de 3-3 was een feit. Wat er daarna gebeurde moeten we ons met z’n allen voor schamen want het liep even helemaal uit de hand en is geen reclame voor het voetbal of voor je club. En dit gold absoluut voor beide ploegen! (inclusief ondergetekende) Gelukkig kwam iedereen weer bij zinnen en wilde de scheids het duel na tien minuten afkoelen het duel wel uitspelen. Er gebeurde weinig meer op een prima redding van Pascal na en was het eerste puntje van dit seizoen een feit! Mannen, er moet nog veel gebeuren, maar met de inzet zit het wel goed!! Het begin is er!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken