Sporting S – De Valken 1-3 (0-2)

Voordat ik ons relaas van afgelopen zondag aan u geef, moet mij van het hart dat ik dit epistel schrijf met stekende hoofdpijn en braakneigingen. Het kan dus zijn dat ik iets minder gevat ben als anders, waarvoor bij voorbaat excuses.
Goed, Valken mocht aantreden tegen Sporting S, in het pittoreske Schermerhorn. Sporting S, promovendus, behoorde niet tot de hoogvliegers in de klasse, maar een uitwedstrijd is in deze klasse per definitie moeilijk en dus werden de spelers door Coach Vriend op scherp gezet.
Het begin van de wedstrijd gaf echter een ander beeld dan we hadden gepland. Sporting speelde met de stevige wind in de rug en bestookte de Valken defensie met lange ballen die niet altijd goed werden verwerkt. De eerste kans was echter voor Valken. Rick vond Mark voor de goal, maar hij tikte de bal net naast. Daarna moest Frank enkele malen handelend optreden en deed dat met verve. En wanneer de doelman geklopt werd verdween de bal niet tussen de palen.
Langzamerhand kreeg Valken meer grip op het ´spel´ van de tegenstander en de momenten balbezit groeiden. Bovendien werden de Hemmers geholpen door een onverwacht doelpunt. Bart stuurde Mark weg op rechts, die vond Michiel die de bal in de verre hoek tikte. Niet veel later werd het zelfs 0−2 toen Bart 1 op 1 zijn tegenstander verschalkte en de doelman passeerde met een sluw balletje met zijn ´buitenkantje rechts`.
Valken leek op rozen te zitten, maar vlak na rust kwam totaal onverwacht de aansluitingstreffer. Even was de ploeg van slag, want een minuut later had zomaar de 2−2 in het netje kunnen liggen toen de gevaarlijke spits geheel vrijstaand over schoot. Daarna bleef het gevaar van Sporting beperkt tot een gros vrije trappen die zonder nadenken in de zestien werden gepompt.
Valken kreeg echter voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen. Gelukkig was het uiteindelijk Marco die een vrije trap van Nobi vrij kon inkoppen. Daarna fungeerde de Sporting/doelman nog een aantal minuten als schietschijf, maar de score bleef beperkt tot 1−3.
Volgende week wacht de kraker in Zwaag tegen HSV Sport. Dan zal blijken of wij het Apollo nog lastig kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken