Redelijk kansloze nederlaag Dames 1 tegen koploper: 0-3

Onze 10e competitiewedstrijd op zondag 3-2-2008 was thuis tegen koploper Limmen, die tot nu toe slechts 5 verliespunten hadden en er geen geheim van maken dat ze kampioen willen worden (maar wie wil dat nu niet?) Ze winnen dus vaak, maar niet vaak met grote uitslagen en hebben weinig doelpunten tegen.
De trainer gaf dus voor de wedstrijd aan dat het (weer) een moeilijke pot zou worden, maar dat we in ieder geval moesten proberen wat meer en ook rustiger te voetballen, iets wat op de training wel steeds vaker lukt (bv. Bianca) En hoe moeilijk het af en toe ook is ook wat meer zelfvertrouwen uit te stralen. Achterin mochten we geen risico nemen en ook moesten we ervoor zorgen voor in aanspeelpunten te houden en daarbij ook aan te geven dat je de bal wil hebben.
Op dit moment hebben we nog maar een selectie van 14 en omdat Jolene traditioneel te carnavallen was, gingen we vandaag van start met 13 vrouw en Sanne B en Amy begonnen op de bank. Om 14.00 begonnen we op een verder uitgestorven sportpark op het B-veld aan de wedstrijd o.l.v. scheids Ed en al snel bleek dat Limmen inderdaad de sterkere partij was die redelijk goed combineerden en vooral ook feller dan wij waren. In de eerste helft had Limmen de behoorlijk sterke wind mee en veel diepe ballen waren daarom te hard. Na een kleine 10 minuten veroverde Laura goed de bal, maar helaas was haar voorzet niet goed. Limmen bleef de betere ploeg en na ruim 10 minuten kwam een uittrap van Kim niet ver genoeg en de terug ingebrachte bal werd door Miertje verkeerd geraakt, waarna Limmen simpel de 0-1 kon maken. Helaas viel toen ook nog onze Tries uit en dat maakte het allemaal niet makkelijker. Na een halfuurtje was er een goede vrije schop van Kimmie en Amy kwam nog met een goede voorzet die echter goed door de keepster verwerkt werd. Vlak voor rust kwam een vrije schop van Limmen nog boven op onze lat en zo brak dus de rust aan met een 0-1 stand.
In de rust was de simpele conclusie van de trainer dat Limmen inderdaad de betere ploeg was en wij daar eigenlijk te weinig tegenover konden stellen behalve dan hard werken, want dat kan altijd. Het inschuiven van verdedigsters van Limmen bleef lastig te bespelen, want op slot hadden we dan helemaal niemand meer voorin. Het was nog slechts 0-1 en dus achterin de boel dicht te houden en toch proberen wat aanvallender te spelen en een doelpunt te maken.
De tweede helft gaf helaas hetzelfde spelbeeld te zien en de eerste 10 minuten was Limmen behoorlijk gevaarlijk middels voorzetten, corners en een schot wat de paal raakte. Na een klein kwartiertje kregen wij eigenlijk onze enige kans toen Lie de diepte werd ingestuurd en alleen voor de keepster te slap inschoot. Rond de 25e minuut was er solo van een van hun spitsen en Bloem liep aan de verkeerde kant te lang mee zonder in te grijpen en de bal ging er maar net in, maar dus toch 0-2. Vijf minuten later verspeelde Patricia op knullige wijze de bal rond ons strafschopgebied en dat werd onmiddellijk afgestraft: 0-3. Door goed keeperswerk van Syl bleef het hierbij en kwam het eind dus met een 0-3 nederlaag.
Geen schande om van deze tegenstandster te verliezen, die duidelijk verder zijn dan wij en ook bijna alle posities beter bezet hebben en daar bovenop ook gewoon nog 3 wissels meenemen die moeiteloos mee kunnen draaien. En hoewel we dus voetbaltechnisch de mindere waren, mis ik de laatste wedstrijden toch een beetje onze “over mijn lijk” mentaliteit waarmee we voorheen vaak toch wedstrijden tegen sterkere tegenstandsters wonnen.
Dinsdag op de training een en ander nog eens doorgesproken met de groep en iedereen kon zich wel vinden in bovenstaand verhaal. Positief blijft gelukkig het feit dat een ieder nog steeds wel aangeeft plezier in het spelletje te hebben en dat valt vaak genoeg terug te zien op de trainingen.
Komende zondag exact hetzelfde scenario: 14.00 thuis tegen koploper Limmen, maar dan hopelijk met wat meer tegenstand en strijd van onze kant en wellicht een andere uitslag.