De Valken B1 : Kansloos onderuit tegen Succes !

Op een zonovergoten Valkencomplex stond vandaag de (sub)topper tegen De Valken B1 en Succes B1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden bij de topposities. Succes stond slechts 1 punt boven De Valken. We konden vandaag dus goede zaken doen. Succes had de wedstrijd zeer serieus genomen, want ze waren nog onder de indruk van de fantastische overwinning die wij daar in Hippolytushoef wisten te boeken 2-3 !

We begonnen vandaag dan ook best wel aardig. Iedereen was met goede wil van start gegaan. Het resulteerde zelfs na zo’n 10 minuten in een 1-0 voorsprong. Daarna was het echter Succes dat de lakens uitdeelden. Met veel kansen en maar slechts 2 doelpunten gingen de mannen van Succes met een 1-2 voorsprong de rust in.

Tijdens de rust proberen om de koppen weer bij elkaar te krijgen en allemaal 100% voor een goed resultaat te gaan. Het bolwerk De Valken B1 storte echter in de tweede helft totaal in elkaar. Wat in de eerste helft nog een wedstrijd leek, was daar in de tweede helft totaal geen sprake meer van. Niets leek meer te lukken. We werden een speeltje voor de tegenstander. Met goed voetbal en een scherpe instelling van Succes werden we naar een 1-7 nederlaag gevoetbald. Deze uitslag was niet eens geflatteerd. We hadden vandaag ook met dubbele cijfers kunnen verliezen.

Het was dus een totale off-day van de gehele ploeg. Met nog 6 wedstrijden voor de boeg, waaronder 3 wedstrijden tegen koplopers, moeten we ons realiseren dat we op deze wijze geen rol van betekenis meer kunnen zijn. Verliezen tegen een betere tegenstander is niet erg. Het is wel eens de manier waarop. Vandaag was dat echt B1 onwaardig. We kunnen veel beter. De komende week dus maar goed trainen en qua voetvallen veel goedmaken volgende week thuis tegen De Rijp.

De knop weer omzetten van het voetballen naar het handballen. ’s Middags speelde de Valken Alpha Tours handbal B1 een thuiswedstrijd in de Banne tegen VVW. Altijd een beladen en lastige wedstrijd. De eerste helft bleek ook wel dat de beide teams aan elkaar gewaagd waren. Een sterk VVW bleef aan de goede kant van de score en ging met een 4-5 voorsprong de rust in.

Na de rust een totaal andere wedstrijd. Wat mis ging bij de voetballers van de B1, ging bij de handbalsters juist goed. Vanaf de eerste minuut in de tweede helft werd de tegenstander overrompeld. VVW kwam er gewoon niet meer aan te pas. Alle speelsters stegen boven zichzelf uit. Steeds werd de druk op het doel van VVW gehouden. Met fantastische doelpunten werd een dik verdiende overwinning geboekt van 12 – 6 !! Het was dus genieten voor het publiek en ik heb zelfs reakties gehoord van mensen die het jammer vonden dat de wedstrijd af was. Complimenten dus !

Zo zie je maar weer, met de voetbal een off-day en met de handbal een prachtige overwinning. Een volgende keer zal het misschien weer eens andersom zijn.