Dames 1 halen zwaarbevochten overwinning in Berkhout: 0-1 !!!

Op zondag 17-2-2008 moesten wij voor onze 12e wedstrijd uit naar de dames van Berkhout.
Zij stonden 4e met 20 punten (wij 6) en de thuiswedstrijd hadden wij na een gelijkopgaande wedstrijd met 3-5 verloren. Kortom op papier wederom een zware pot tegen een tegenstandster uit de top 4.
De trainer kwam nog even kort terug op de wedstrijd van vorige week tegen koploper Limmen en dan met name natuurlijk op het systeem van de eerste helft en hoewel dat wel een redelijk succes was, had de trainer toch besloten om vandaag te beginnen met ons “normale” systeem en tijdens de wedstrijd of in de rust te bekijken of we anders moesten gaan spelen.
Gezien onze positie op de ranglijst moesten we achter in geen risico nemen en goed elkaar coachen wie wie pakt. Bij corners tegen de bal zo snel mogelijk ons strafschopgebied uit en daarna toch ook proberen zoveel mogelijk op hun helft te spelen. Voor in de bal willen hebben en vooral het beroemde stappie naar de bal toe maken. Middenveld niet allemaal tegelijk naar voren en vooral ook durven te voetballen en niet te snel van te ver proberen te schieten, maar gewoon doorlopen en de kortste weg naar het doel nemen.
Vandaag waren we eindelijk weer eens compleet op Jo na natuurlijk en met Patricia, Laura en Bianca op de bank, begonnen we om 12.30 uur vol goede moed aan de wedstrijd met Gesina als voorstopper en Myra als linkshalf. Het begin was goed en het was jammer dat Kim al snel werd afgefloten vanwege buitenspel ?? Ook Berkhout liet zien dat ze niet voor niets 4e stonden en vooral hun combinatiespel voorin was niet verkeerd, maar dat kwam ook omdat sommige bij ons bij balverlies nog steeds de bal achterna lopen in plaats van met hun vrouwtje mee te lopen en kort te dekken. In de 10e minuut ging onze Miertje goed door en forceerde een corner. Berkhout schoot vaak op het doel van Sylvia, maar alle ballen werden goed gepakt door Sylvia of gingen over en naast. Wij speelden bij balbezit vaak te hard de bal in de diepte en kregen daardoor niet echt grote kansen en verder mochten we niet mopperen dat de scheids niet floot toen Kim met een sliding van achter de bal nog net kon redden in ons eigen strafschopgebied.
Rust 0-0.
In de rust was de trainer eigenlijk alleen blij met de stand en nog niet echt met het vertoonde spel. Wel was hij te spreken over de inzet. Hij gaf nog eens aan wat te doen bij balverlies (dus niet domweg de bal achternalopen, maar je directe tegenstandster in de gaten houden) Hij vond Berkhout wel voetballend beter, maar constateerde dat ze eigenlijk ook geen echt grote kansen hadden gehad. Het systeem bleef hetzelfde als in de eerste helft en we moesten geconcentreerd beginnen aan de tweede helft en in ieder geval proberen de 0 achterin te houden om zodoende eindelijk weer eens een puntje te pakken.
De tweede helft begon met een heel ver schot van Berkhout maar die pakte Syl simpel. Hierna kregen wij een corner na goed doorzetten van Bianci en het spel golfde aardig heen en weer. Rond de 20e minuut hadden wij een tijdje Berkhout aardig onder druk, maar behoudens wat rommelmomenten voor hun doel kwamen we niet. Hierna begon Berkhout steeds meer te drukken omdat ze perse de (winnende) goal wilden maken en kregen wij enkele corners en ook (dubieuze?) vrije schoppen tegen en dat leverde enkele hachelijke momenten voor ons doel op, maar Syl was vandaag prima in vorm en pakte (hoe dan ook) alles. Door de drang naar voren van Berkhout kwam er achterin bij hen natuurlijk meer ruimte en toen Berkhout uitgeraasd was, kwamen wij er een paar keer gevaarlijk uit en dat leverde prima kansen op voor Lie, Guudje en Miertje maar hij ging er helaas nog niet in. Tot vlak voor tijd toen onze kleine pitbull Myra goed vanaf de linkerkant diep ging, rustig bleef en de bal beheerst in het hoekie schoof: 0-1 !
Gelukkig was er bijna geen tijd meer voor Berkhout om terug te komen en zodoende pakten wij eindelijk weer eens 3 punten middels een zwaarbevochten “duitse” overwinning. Iedereen was opgetogen en blij en ook de trainer ging een beetje uit zijn dak. Misschien qua voetbal niet helemaal een verdiende overwinning, maar daar hebben we in onze positie even helemaal niets mee te maken. Door deze overwinning doen wij gelijk de laatste plaats over aan Always Forward en zijn eigenlijk van plan om dat zo te laten omdat we weer weten wat winnen is en dat smaakt natuurlijk naar meer.
Komende zondag de bekerwedstrijd thuis tegen KGB en daarna de 2 belangrijke wedstrijden in het linkerrijtje tegen Always Forward en Zouaven.