Apollo’68 – De Valken 2-1 (1-1)

Ja, mensen.
Helaas heeft ons vlaggenschip ook de allerlaatste kans op de titel verspeeld. De wedstrijd tegen koploper Apollo eindigde na een enerverend duel in 2-1 voor de thuisploeg.

Coach Vriend had van tevoren nog goede hoop. Ondanks wederom de afwezigheid van diverse spelers (Mark B, Ivo, Jasper, Nobi, Bart en Paul). Mark D zat na weken afwezigheid op de bank. Bij winst zou een laatste aanzet worden gegeven om het Apollo nog lastig te maken. De druk lag daarom eigenlijk bij Valken, maar een onmogelijke opgave was het zeker niet getuige de nederlaag die Apollo leed tegen WMC.

De wedstrijd kende een relatief rustig begin. Beide ploegen bleken niet in staat het vijandige doel te bereiken. Wel vielen er veel vrije trappen en corners de noteren, maar noemenswaardige kansen leverden de spelhervattingen niet op. Apollo liet een iets beter veldspel zien, maar Valken zette hier fysieke kracht tegenover.

De eerste kans van de wedstrijd betekende ook meteen het eerste doelpunt. Apollo profiteerde optimaal van de ruimte die Valken gaf na een afgeslagen aanval. De eerste poging belandde op de paal, maar de rebound was een koud kunstje. Hierbij zou wel hands zijn gemaakt, maar de verder uitstekend leidende arbiter negeerde de protesten van de spelers en het vlagsignaal van interem-grens Theo.

Valken was even van slag en solliciteerde naar de genadeklap. Gelukkig werd een uitgelezen mogelijkheid op 2-0 verprutst omdat de Apollo-aanvaller vlak voor goal gigantisch mistrapte. Een minuut later was het ‘zomaar’1-1. Rick bereikte met een fijne pass Joris die achter zijn tegenstander net genoeg ruimte voor zichzelf had gecreëerd zodat hij simpel de bal in het hoekje kon leggen.

Met Tjade voor Joost begon Valken hoopvol aan het 2e bedrijf. Het was echter de thuisploeg die licht de overhand kreeg. De verdediging stond zijn mannetje, maar toch werd er af en toe een gaatje gelaten. Eenmaal ontsnapte Valken toen opnieuw een Apollo-speler vlak voor Frank de bal niet wist te raken. Even later was het wel raak. Een vrije trap van 25-30 meter leek houdbaar, maar Frank verkeek zich op het strakke schot in de hoek.

Het laatste half uur zat er nog maar 1 ding op: aanvallen. En dat deed Valken met volle overtuiging en passie. Het is jammer dat nu pas het waakvlammetje veranderde in een bosbrand, want nu bleek dat Valken eigenlijk beter is dan Apollo. Kansen kwamen er ook. Joris zag een kopbal gestuit door de doelman en Mark schoot in de zestien uit de draai over.

Rick kreeg tussendoor nog zijn 2e gele kaart wat de situatie er niet rooskleuriger op maakte. Veel invloed op het veldspel bracht het niet. Apollo deed niets meer dan de voorsprong koesteren en Valken trachtte zich een weg te banen naar het Geelrode doel. Er werden in de slotfase nog een aantal corners afgedwongen. Uit 1 van die corners kopte Mike goed in, maar via een been van een speler op de lijn verdween de bal naast het doel. Luttele ogenblikken later blies de scheidsrechter voor de laatste maal.

Helaas helaas. Valken bleef daarmee voor de 3e achtereenvolgende keer zonder overwinning achter. Bovendien zakte de equipe twee plaatsen in de rangschikking. Nakompetitie is nu nog het maximaal haalbare en daar moeten we dan ook maar voor gaan. Gezien het resterende programma geen irrealistische opgave al zullen we het niet cadeau krijgen. Het wordt een spannend slot waarbij ieder punt telt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken