Dames 1 bekeren door na krappe overwinning (1-0)

Omdat wij de beker poule hadden overleefd, moesten wij zondag 24-2-2008 jl. thuis bekeren tegen de dames van KGB die dit seizoen in de 4e klasse spelen en daar momenteel op de 5e plaats staan met 16 punten uit 12 wedstrijden. Op papier zou het dus moeten kunnen lukken om voor het eerst sinds jaren de laatste 32 te bereiken, maar dat papieren verhaal komt lang niet altijd uit en uiteindelijk moet het toch gewoon op het veld gebeuren. Sinds vorige week weten we weer wat winnen is en iedereen in de groep was het er over eens dat dat smaakt naar meer. De trainer gaf aan dat Bloem en Madie gewoon net als de laatste tijd moeten spelen, dus goed. Kimmie moest wat resoluter ingrijpen en de bal niet half raken en omdat Gezza het op de voorstoppers plaats goed doet, moest ze vandaag daar weer beginnen hoewel ze misschien liever iets meer naar voren speelt. Het middenveld moest bij balverlies niet de bal achterna lopen (Jolene!) maar hun tegenstandster in de gaten houden en vooral ook niet alle drie voor de bal eindigen. Ook letten op de loopacties van Dauwert en proberen de bal dan op het juiste moment mee te geven. Voorin durven acties te maken en onze snelheid proberen uit te buiten. Lau moest met haar rug naar het doel spelen en proberen de bal terug te leggen en bij balverlies proberen hun laatste man te storen. Niet teveel corners weggeven en bij corners voor proberen eens de bal te raken waarmee dan ook.
Eindelijk weer eens op onze eigen tijd (11.00) begonnen we op het A-veld aan de wedstrijd onder leiding van invaller scheids Alex Vroling en wel met in eerste instantie Lie en Amy in de wissel.
We begonnen redelijk aan de wedstrijd en met name Laura gaf een aantal zeer bruikbare ballen, maar schotjes van Bianci en Tries waren vooralsnog niet doeltreffend. Na een kwartiertje ging Jolene op rechts 2x goed door op snelheid en na een goede aanval en een overstapje van Lie kreeg Guudje een goede schietkans. KGB kwam er alleen uit via de counter en rond de 20e minuut kregen ze een schietkans na een misverstandje tussen Kim en Gesina. Hierna werden wij weer sterker en dat leverde een aantal corners op waaruit zelfs een kopballetje van Lie viel te noteren! Na een klein halfuur stuurde Gesina Jolene goed diep en deze omspeelde goed de keepster en haar voorzet werd prima door Amy binnengelopen daarbij nog gehinderd door een verdedigster: 1-0.
KGB liet het er niet bij zetten en werd sterker, wat resulteerde in een tweetal corners voor hen en een paar kleine kansjes, maar de rust brak aan bij 1-0.
De trainer vond dat wij het 1e halfuur goed voetbal hadden laten zien, wat helaas maar 1 doelpunt had opgeleverd. Het laatste kwartier voor rust was rommelig en op die manier hielpen we KGB weer in de wedstrijd. We moesten de tweede helft geconcentreerd beginnen en weer proberen het initiatief te pakken. In ieder geval achterin proberen de 0 te houden dan was het wederom bingo voor ons.
Gelijk in de tweede helft een goede pas van Lie op Guda, maar die kwam helaas met een slechte voorzet. KGB bleef natuurlijk proberen de gelijkmaker te maken, maar echt grote kansen daarop kregen ze eigenlijk niet, mede omdat Syl weer goed stond te keepen behoudens enkele mindere uittrappen naar de zijkant. Kimmie schoof enkele malen goed in maar de opzet om een een/tweetje te maken mislukte door slordig kaatsen. Na een halfuur ging Jolene er weer eens op snelheid vandoor maar haar doelpoging eindigde helaas in het zijnet. Even later was er weer een kopbal van Lie uit een voorzet van Jolene en een prima afstandsschot van Guda werd goed gepakt door de keepster.
Het laatste kwartier begon KGB weer te drukken en vlak voor tijd moest Syl nog middels een sliding reddend optreden, zodat de stand uiteindelijk 1-0 voor ons bleef.
Hiermee bereiken we de volgende bekerronde en zitten we bij de laatste 32. De loting is al geweest en we spelen thuis tegen de dames van Hoofddorp (koploper in andere 3e klasse) Wanneer is nog niet bekend maar misschien wel 2e paasdag maandag 24 maart ?????
De overwinning was over de hele wedstrijd genomen wel verdiend, maar behoudens het eerste halfuur was het allemaal wat rommelig en niet echt overtuigend, maar de 0 achterin betekende toch weer winst en doorbekeren.
Komende zondag voor de competitie weer uit naar onze naaste concurrent Always Forward en dan zullen we meer moeten brengen dan vandaag willen we bv. hetzelfde resultaat behalen als de laatste maal tegen de Hoornse dames.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jurre Koopman, 17-07 (20 jaar)
Paul Ottens, 17-07 (16 jaar)
Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken