Valken – RKEDO 3-1 (1-0)

Het vlaggenschip mocht na een volle maand uitwedstrijden eindelijk weer eens in de eigen Arena aantreden. Tegenstander was middenmoter RKEDO, de ploeg die eerder dit seizoen Valken de eerste nederlaag bezorgde.

Het aantal afwezigen bij Valken steeg deze keer tot een nieuw hoogtepunt, ofwel beter gezegd dieptepunt. Achterin miste coach Vriend Mark B, Ruud, Ivo en Jasper. Van de middenvelders waren Michiel en Nobi niet aanwezig. Bovendien verdraaide de geplande invaller Tim ook nog eens zijn knie afgelopen week. Voorin kon Valken niet beschikken over de langdurig geblesseerden Paul en Bart. De laatstgenoemden zullen wij helaas ook niet meer zien dit seizoen gezien de ernst van de kwetsuren.

Toch wist Vriend een representatief elftal op de been te brengen. Mark begon in de spits en ook voor Joost en Tjade was een plaats ingeruimd. Gezien het belang van de wedstrijd en de noodzakelijke omzettingen mocht bijna iedere spelers vooraf aan de teambespreking eerst persoonlijk op spreekuur bij de coach. Het was duidelijk, er moest gewonnen vandaag.

Overigens werpt de trainingsarbeid van Vriend de nodige vruchten af. Letterlijk tenminste. Nadat eerder Jos al een trotse vader is geworden en Joris dat hoopt de worden is bekend geworden dat ook Mark Ruiter een kleine verwacht. Naar verluid heeft Valken nog geen beleid ten aanzien van ouderschapsverlof, dus het is maar te hopen dat de mannen full-time lid willen blijven.

Maar goed, het ging op deze winderige zondag om de punten. Valken en RKEDO bleken aan elkaar gewaagd. Dan kunnen we twee dingen gebeuren. Of het wordt een kansenfestival, of het wordt een schaakspel met veel duels op het middenveld. Helaas voor de 178 aanwezige suopporters (bron Paul D.) werd het een mat schaakspel.

Valken had de wind figuurlijk een beetje mee toen Mark na fout uitverdedigen de bal in de diepte kreeg aangespeeld door Joris en eigenlijk uit het niets de 1-0 maakte. Daarna trachtte EDO het tij te keren. De ploeg uit De Goorn eigende zich ook wel een licht veldoverwicht toe, maar veel doelgevaar leverde dit niet op. Sterker nog, Rick had namens Valken de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot in kansrijke positie tegen de keeper op. De enige kansjes voor EDO waren een aantal scrimmages voor de goal die meer vrouwelijk gegil dan kansen opleverde.

Valken nam gezien de personele problemen allang genoegen met de minimale voorsprong, maar kreeg vlak na rust meer dan het op rekende. Mark soleerde met hangend aan hem zijn tegenstander naar de goal. Bijna bij de finish moest hij het toch afleggen. De scheidsrechter had kunnen fluiten en rood kunnen trekken, maar paste de voordeelregel toe, Gelukkig maar, want de bal kwam toevallig voor de voeten van Rahim die de bal schitterend in de verre hoek krulde.

De 2-0 voorsprong werkte bevrijdend voor Valken. Een kwartier lang waren de Hemmers heer en meester op het veld. Een hoekschop van Joris werd door Rahim al dan niet bewust tot doelpunt gepromoveerd. Na de 3-0 nam Valken gas terug, de wedstrijd zat officieus in de pocket.

Het laatste deel van de wedstrijd werd door beide team plichtmatig afgewerkt. EDO speelde niet bepaald passievol en bleef volharden in voorzichtig aanvalsspel en nutteloos lange combinaties. Valken wisselde nog wat, wat onder andere in het seizoensdebuut resulteerde van Jan Boon en Wilco Kenter. In de slotfase werd Frank nog verrast door een knappe vrije trap in de korte hoek waardoor opnieuw de 0 niet gehouden werd.

Kortom, heel Valken haalde om 16.00 opgelucht adem na het laatste fluitsignaal. Na 3 overwinningsloze weken werden weer eens 3 punten gehaald. Dankzij dit resultaat doen we nog volop mee om een plek in de nakompetitie. De komende weken wachten twee lastige uitwedstrijden tegen Strandvogels en WMC. Als Valken daar ongeschonden uitkomt, komt het toetje wel heel dichtbij. Maar zover is het nog niet, dus scherp blijven en laten we hopen dat een aantal gekwetsten volgende week er weer bij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken