Eerste overwinning Valken 2, debutant scoort!!

Wie gisteren een 2 had ingevuld op zijn totoformulier bij de wedstrijd
OSV 2 tegen De Valken 2 was nu een rijk man geweest, maar vooraf voor gek verklaard! Want De Valken kreeg eindelijk waar het al weken recht op had: een dikverdiende overwinning en wel de eerste van het seizoen!
Na de veel besproken beslissing van de KNVB om deze wedstrijd op een dinsdag te spelen om 20.00 uur en er misschien aan voorbij zijn gegaan dat het 50 KM rijden is, stonden er gisteravond om 18.30 uur toch gewoon 14 man op het parkeerterrein om richting Oostzaan/Amsterdam te rijden. Dat het op dat moment begon te sneeuwen en hagelen kon er ook allemaal nog wel bij en snel dook iedereen in de auto om via de A7 naar OSV te gaan. Een toch enigszins vervelende en gevaarlijke reis vanwege dit vreemde natuurverschijnsel (regen, sneeuw, hagel en onweer tegelijk) kwamen we toch allemaal ongeschonden aan om 19.15 uur en zaten al snel aan een bakkie koffie. Niels dacht dat we er na 5 KM al waren want hij had er 45 geslapen!!! Er was mij overdag verteld door de hoofdtrainer van OSV, een collega van mij, dat er voor het eerst wordt gespeeld op hun nieuw aangelegde kunstgrasveld dus dat beloofde wat! Op de vraag of we het halve eerste elftal als tegenstander zouden krijgen reageerde hij eerlijk: “nee, maar wel 13 fitte tweede elftal spelers”. Het volgende probleem diende zich aan want met de afwezigheid van Pascal en het afzeggen van tweede keeper Wilfried was ik de hele middag bezig geweest om een vervanger te regelen, maar helaas zonder resultaat dus moest er in de kleedkamer beslist worden wie er op doel moest en dat werd onze grote kleine man Camilo, dat bleek achteraf een wereldkeus!! Met Tim en Ivo (allebei leden van een re-integratieplan) in de basis en met de luxe van Mike, Merijn en A junior Edwin Visser op de bank begonnen we aan deze wedstrijd op een werkelijk prachtig kunstveld (met laagje papperige sneeuw er op) met een even zo goed kunstlicht! In het begin even zoeken naar de juiste mensen, maar toen stond het ook gewoon goed en dat resulteerde in goed voetbal. We creeerde ook meteen kansen en één van die kansen werd benut door een werkelijk losgeslagen (eeuwige talent) Niels. K en stond er zomaar opeens een 0-1 op het scorebord!! OSV was verrast (onderschatting?) en combineerde er op los, maar dan wel op hun eigen helft want zodra men verder kwam zette Valken er druk op en dwong OSV terug. In de 23e minuut de mooiste aanval van Valken met als meesterbrein Tim die de bal oppikte op het middenveld en zelf met bal en al de vrije linkerkant in dook en de achterlijn haalde om vervolgens met links de bal met gevoel voor te geven op Mark. R die zeer bekwaam het leder in de bovenhoek deponeerde: 0-2. Een ongekende luxe waarvan je als trainer dan maar hoopt dat men er in het veld mee om kan gaan. OSV begon beter te voetballen en kreeg dan ook kansen, maar het was of Camilo met fantastische reddingen of gewoon een misser zodat OSV gewoon op nul bleef staan! Bang voor de 1-2 en dan de 0-3 maken is gewoon een wens van iedere speler/trainer en zo geschiedde want het was wederom enfant terrible Niels. K die het net deed bollen na een prachtige sprint (goed gebruik makend van lichaam) en de bal beheerst langs de verbouwereerde keeper van OSV schoot! RUST.
Zoals vooraf beloofd (tegen principes) tijdens de rust drie nieuw spelers erin voor Michel, Barry en Jan want op zo een doordeweekse klus mee te gaan om vervolgens 10 minuten te spelen ging zelfs mij te ver!! Vanaf de rust een beter voetballend OSV, maar echt gevaarlijk werden ze niet mede door de rust achterin bij Ivo (die prima speelde en er een positief verslag richting hoofdtrainer kan gaan!!). Valken stond onder druk en waren we gewezen om nog meer op de counter te spelen en dat kon ook prima want er stond voorin een Niels. K die we het hele seizoen wel zo willen zien voetballen! Nu kreeg Niels de bal ter hoogte van de middenlijn en speelde daar de linksback uit om vervolgens vanaf 30/35 meter de bal met een megacurve langs de keeper, die te ver voor zijn doel stond, te schieten en ook deze onwaarschijnlijke poging belandde achter de keeper en was het 0-4!! Met nog 35 minuten op de klok zou je denken dat er niets meer mis kan gaan, maar ondergetekende heeft uit zijn jeugd een OSV trauma opgelopen want wij konden met SDOB daar gewoon nooit winnen en dus bleef ik op mijn hoede. Uit één van de OSV aanvallen kwam dan ook een paar minuten later de verdiende 1-4 op het scorebord te staan en dat was een klein dompertje. Maar toen was het tijd voor onze debutant Edwin (Edgar?) Visser die de diepte ingestuurd werd en goed gebruik maakte van zijn lichaam en de bal resoluut achter de doelman van OSV schoot: 1-5!!
Nu kregen we toch echt in en langs het veld de rust in ons lijf want met nog 10 minuten spelen was het toch echt wel gedaan met OSV!! Dat ze de 2-5 nog maakte was dan ook alleen nog voor de statistieken!! Na het eindsignaal van de goed leidende (altijd als je wint?) scheidsrechter vielen de spelers elkaar in de armen want de eerste overwinning was een feit!! Met in de kleedkamer een biertje van onze aankomende vader Mark. R was het gewoon een heerlijke avond en was ook de terugreis geen probleem!!

Een dikverdiende overwinning die op conto komt van het hele team en waar we dan ook moed uit kunnen putten voor de rest van het seizoen!!