Teleurstellend verlies Dames 1 uit in winderig Hoorn (4-1)

Omdat wij in onze poule 3x tegen elkaar spelen, moesten wij voor onze 13e competitiewedstrijd voor de 2e maal naar Hoorn om daar te spelen tegen de dames van Always Forward. We hadden 1x van hen verloren (0-2) en 1x gewonnen (1-5) en zij hadden tot nu toe 30 verliespunten en wij 27. Dus wederom een zeer belangrijke pot en bij winst zouden we goede zaken doen. Zij hadden vorige week opeens weer gewonnen (4-0) en ook zij moesten vandaag eigenlijk winnen om niet verder te zakken op de ranglijst.
Beide partijen leken op papier qua resultaten gelijkwaardig en hoewel wij dus de laatste wedstrijd tegen hen met 1-5 gewonnen hadden, was dat geen garantie dat wij vandaag weer zouden winnen, want resultaten uit het verleden enz. enz. (nietwaar Syl)
Er stond een behoorlijk harde wind en de trainer gaf dus opdracht om wanneer wij wind mee hadden veel te schieten; verder moest Gesina proberen “die blonde op het middenveld” het leven zuur te maken. Verder de gebruikelijke aanwijzingen en wederom aandacht voor de corners voor en tegen. We misten vandaag Lie (geblesseerd), Dauwert (dienst), Lau (werken) en natuurlijk nog steeds Jo (ZA), maar gelukkig was Corina vandaag bereid om als 12e vrouw te fungeren.
Helaas verloor Kimmie de toss en koos AF ervoor om met wind mee te beginnen en ze begonnen, geholpen door de wind, onmiddellijk fanatiek met ons onder druk te zetten. In het begin kwamen wij er maar sporadisch uit en was het jammer dat een goede combinatie tussen Gesina, Jolene en Bianca werd teruggefloten wegens buitenspel. Voor de rest was het de ene aanval na de andere van AF en na een kleine 20 minuten was het dat Syl een kopbal uit een corner niet klem kon pakken en de rebound werd simpel benut: 1-0. Gelijk de volgende aanval werd Madeleine op snelheid geklopt en omdat Bloem aan de verkeerde kant stond te dekken was een simpel intikkertje uit de voorzet genoeg voor de 2-0. AF bleef sterker omdat niet iedereen blijkbaar in vorm was en vaak ook de scherpte ontbrak in de duels, zodat we nauwelijks balbezit hadden en we weten het toch: zonder bal doe je niet veel !
Na ongeveer een halfuur reageerde Sylvia na een aanval door het midden te laat en kon AF de 3-0 op het bord brengen. Hierna kwamen we een beetje onder de druk uit en konden een paar voorzichtige aanvalletjes opzetten, zonder echter kansen te scheppen. Rust 3-0.
Het spreekt voor zich dat de trainer in de rust niet echt blij en tevreden was ! Hij vond dat AF prima profiteerde van de storm, maar bovendien veel fanatieker en feller waren dan wij en dat laatste moesten we ons wel aanrekenen. In de 2e helft zouden wij de wind mee krijgen en hoewel wij niet echt “wind” voetbalsters zijn, moesten we toch er voor gaan om de stand om te buigen (waarom kunnen zij wel 3x scoren en wij niet ?) Veel proberen te schieten en scherp zijn bij de gevaarlijke corners van onze Tries. De lichtelijk aangeslagen Kim begon de tweede helft op de bank en dat betekende dat we achterin 1 op 1 gingen spelen onder het mom van alles of niets.
De tweede helft begon hoopvol met een prima actie van Corina die een corner opleverde. Deze werd genomen door Tries en uit de rebound scoorde Corina bijna en daarna Guudje ook net niet. Hierna gelijk een schot van afstand van Guda dat naast ging. Met de wind tegen bleef AF toch ook goed meeballen en kwamen er meer uit dan wij in de eerste helft zonder echt gevaarlijk te worden. Geholpen door de wind bleven wij druk uitoefenen en dat leverde verschillende gevaarlijke corners op, waarbij 1x de bal van de lijn werd gekopt. In de 25e minuut was het dan toch eindelijk raak: uit een corner van Patricia zette Amy haar voet tegen de bal en dat betekende de 3-1. We kregen weer wat hoop, maar helaas niet voor lang, want na een halfuur counterde AF snel en omdat Syl twijfelde bij het uitlopen, kon de spits haar simpel omspelen en de 4-1 maken. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld hoewel we het bleven proberen middels schoten van Guudje, Kim uit een vrije schop en Tries na goed terugleggen van Corina. De laatste kansjes waren voor Amy na goed doorzetten van Myra en Bianca die net naast schoot, maar gescoord werd er niet meer, zodat we met 4-1 verloren.
Duur en toch wel teleurstellend verlies, maar wel terecht omdat AF meer uitstraalden dat ze wilden winnen en ook over het algemeen voetballend beter waren. Helaas kunnen wij soms niet altijd die dingen brengen die doordeweeks op de training wel lukken en als we dan ook niet scherp en fel genoeg zijn, wordt winnen moeilijk. Uithuilen en weer aan de bak op de trainingen, want zondag a.s. staat er wederom een concurrent onderin te wachten en we kunnen het echt niet maken om in 1 seizoen 3x te verliezen van onze “vriendinnen” uit de streek !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Copyright © 2024 De Valken