Dames 1 haalt laatste 16 van de beker niet: 1-4 verlies

Op (paas)zaterdag 22-3-2008 moesten wij om 17.00 uur thuis bekeren tegen Hoofddorp uit een andere derde klasse. De donderdag ervoor stonden we op de training nog tot onze enkels in het water en de weersberichten hadden het over sneeuw, regen en onweer, maar het B-veld bleek prima bespeelbaar en ook het weer viel mee, alleen was het koud en stond er een stevige wind (tegen en mee)
De trainer wist te vertellen dat Hoofddorp op een 2e plaats stond met 29 punten uit 13 en een doelsaldo van 38 voor en slechts 12 tegen. Wij moesten het vandaag doen met 13 meiden, omdat we naast Jo nog steeds Lie missen (knie blessure) en vandaag voor de eerste maal ook onze aanstaande moeder Kim, maar gelukkig was Corina bereid ons te helpen. Met de gebruikelijke aanwijzingen en met Tries op de stek van Kimmie en Laura en Corina op de bank, begonnen we o.l.v. scheids Ed aan de wedstrijd en al snel bleek, dat Hoofddorp behoorlijk kon ballen, ondanks een dramatische warming-up.
Het begin van de wedstrijd was dus voor Hoofddorp, mede omdat wij weer te slap begonnen. Na ongeveer 10 minuten begonnen wij ook een beetje te voetballen en dat leverde een corner op voor Bianca en na een kwartiertje zette Bloem met een goede pas Dauwert voor de keeper die de inzet los liet, maar zich daarna herstelde. Hierna kreeg Hoofddorp weer kansen middels hun balvaardige en snelle spitsen, maar voorlopig kwamen ze niet tot scoren. In de 35e minuut raakte Guudje uit een corner de paal en vlak voor rust kreeg Hoofddorp ook nog 2 kansen, maar de rust brak aan met 0-0.
De trainer constateerde dat we een moeilijke eerste helft hadden gespeeld en dat de tegenstander voetballend wat meer in huis hadden, maar voorlopig stond het nog steeds 0-0 en in bekerwedstrijden weet je het maar nooit. Over met name het centrum van de achterhoede (Patricia en Gesina) was hij wel tevreden, maar op het middenveld en voorin waren er toch helaas een paar die niet de vorm lieten zien die nodig is om dit soort wedstrijden te winnen. Met name het aangaan van de duels om de bal blijft een probleem, omdat we op het laatste moment ons been terugtrekken en dus niet voor de volle 100% erin gaan (bang voor een schop of douw)
De tweede helft begonnen we goed en in de eerste 5 minuten dwongen we 2 corners af die helaas verder niets opleverden. Na opnieuw balverlies ging 1 van hun spitsen op de solo toer en scoorde simpel door de benen van Syl de 0-1. Hierna waren we even de kluts kwijt en na een verkeerde terugspeelbal van Bloem moest Patries een corner weggeven. Hierna schoten zij nog op de binnenkant van de paal en na ongeveer 15 minuten werd een diepe bal in ons strafschopgebied verkeerd geraakt en kon Hoofddorp met een boogje de 0-2 maken. Hierna werden wij wat sterker, mede omdat Hoofddorp de teugels een beetje liet vieren en kwamen we tot een paar goede aanvallen o.a. via Bianca, Corina en Myra en na een klein halfuurtje scoorde Guda bijna na een vrije schop van Tries. Na ruim een halfuur was er wel of niet een buitenspelsituatie, maar aangezien de scheids het vlagsignaal van invaller grens Sjaak negeerde kon Hoofddorp de 0-3 op het bord zetten.
Hierna ging Corina alleen op het doel af, maar helaas ging haar lobje net naast en onmiddellijk daarna verloor Guudje simpel de bal op het middenveld en kon Hoofddorp ook nog de 0-4 maken. Gelukkig konden wij vlak voor tijd nog de eer redden toen Corina uit een vrije schop van Patricia mooi scoorde en daarmee beloond werd voor haar goede invalbeurt.
Eindstand derhalve 1-4 en Hoofddorp verdiend door naar de laatste 16 van de beker.
Sjaak en Corina R. nog hartelijk bedankt voor het invallen.
Nog 7 (zware) competitiewedstrijden met een (helaas) steeds kleiner wordende selectie: Jo zit in Zuid-Afrika, Lie haar knie ligt in puin, Kim is zwanger, Amy heeft soms turnverplichtingen op zondag en dan ook nog de beruchte weekendjes weg en vakanties tussendoor. We moeten dus op dit moment roeien met de riemen die we hebben, maar nogmaals het dringende verzoek aan allen om zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de trainingen en bij de wedstrijden, zodat we ons (laatste) seizoen toch nog enigszins fatsoenlijk kunnen afmaken.