Krappe, maar terechte nederlaag Dames 1 tegen koploper (2-0)

De 16e competitiewedstrijd bracht ons naar koploper Limmen, waar we al eens voor niets geweest waren, omdat we toen de spelerspassen vergeten waren en we zonder te voetballen weer naar huis konden. Bijna ging het weer mis omdat onze Patje (met spelerspassen) vrolijk richting Schoorl reed in de veronderstelling dat we uit regen Duinrand moesten. Gelukkig kwam hij er op tijd achter en arriveerde hij op tijd in Limmen.
We hadden vandaag weer personele problemen, omdat we er 4 misten (Jo, Kim, Dauwert en Lie) maar gelukkig waren Linda en Corina bereid ons te helpen (nog bedankt !)
De trainer gaf aan dat Limmen beter in de speelsters zat, omdat ze meerdere dames en meisjesteams hebben en ook omdat ze op kop stonden met goede vooruitzichten voor het kampioenschap. Verder had hij niet zoveel te melden, omdat we al 2x tegen hen gespeeld hadden (2x verlies met 0-3) en dus wisten hoe ze speelden en dat is dus vaak niet verkeerd. Ze hebben heel weinig doelpunten tegen en scoren bijna elke wedstrijd. Wij moesten onze stinkende best weer doen en vooral de duels aangaan en lastig zijn want dat vinden ze niet leuk. Hun inschuivende speelster van achteruit moest opgevangen worden door Jolene en verder zo lang mogelijk de nul achter houden ook al moet dat soms met wat minder mooie oplossingen.
Met Linda op de bank begonnen we op hun A-veld en met een officiƫle scheids om 14.00 aan de wedstrijd en Limmen vloog er gelijk in en overrompelde ons eigenlijk, omdat we, zoals zo vaak, aan het begin van de wedstrijd nog niet echt wakker waren (Bloem!) Na 5 minuten soleerde er een van Limmen bijna door de hele verdediging, maar toch was de eerste echte kans voor ons toen Syl diep opende en na een misser van hun laatste vrouw, Jolene alleen op de keepster afging en pas op het laatste moment gestuit kon worden ten koste van een corner.
Duidelijk was dat Limmen toch wel (veel) beter was en wij ons eigenlijk moesten beperken tot tegenhouden en verdedigen. Dit ging goed tot ongeveer de 20e minuut toen wij i.p.v. de bal ver weg te spelen, de bal hoog speelden en een van hun spitsen zomaar de bal achter Syl schoot: 1-0. Ook hierna bleef Limmen drukken en kreeg een aantal kansen middels kopballen uit corners en via afstandsschoten, maar onze verdediging en met name ook Sylvia wisten voorlopig stand te houden. Vlak voor rust kregen we nog een vrije schop tegen op de 16 na hands van Syl, maar ook die ging er niet in evenals daarna een schot op de buitenkant paal. Rust derhalve met een 1-0 voor Limmen.
De trainer kon in de rust niet anders concluderen, dat we het in de eerste helft erg moeilijk gehad hadden en voetballend de mindere waren, maar evengoed stond het nog maar 1-0, dus wie weet ? Syl moest zo ver mogelijk blijven openen, waarbij de hoop was dat na een misser van hen achter in wij misschien gevaarlijk konden worden. Corina was inmiddels ook gearriveerd en moest in de tweede helft gelijk aan de bak.
Onze start in de tweede helft was in ieder geval beter dan die in de eerste helft, maar Limmen bleef wel de betere partij. Na ongeveer een minuut of 10 kreeg Limmen een corner en uit de rebound werd de bal onhoudbaar in de kruising geschoten: 2-0
Vanaf de aftrap ging het gelijk weer fout zonder dat er echter gescoord werd. Wij kwamen er nauwelijks uit mede doordat bijna alle uittrappen van Tries bij Limmen speelsters terechtkwamen. Na een kleine 20 minuten kwamen we er wel eindelijk een keer uit en de voorzet van onze Miertje werd door een hobbeltje gemist door hun keepster, maar helaas was er niemand voor het doel om hiervan te profiteren.
Limmen bleef hierna drukken en onze verdediging kreeg amper tijd om op adem te komen, maar bleef wel stug verdedigen en ook onze Syl stond steeds op de goede plek om met soms fraaie reddingen meer doelpunten te voorkomen. Het laatste wapenfeit kwam natuurlijk van Limmen en dat was een bal op de lat (bedankt egeltje !) uit een van de vele vrije trappen die we vaak onterecht tegen kregen van de duidelijk, maar niet altijd even eerlijke, aanwezige scheids.
Kortom een verdiende nederlaag tegen de koploper met slechts 2-0, die van tevoren toch wel was ingecalculeerd door de trainer. Belangrijker is de eerstkomende thuis wedstrijd tegen Uitgeest die wel gewonnen moet worden om in de race te blijven voor de 5e plaats en hoewel we ook dan personele problemen hebben, vertrouw ik er toch op dat we de 3 punten gewoon lekker thuis houden.