DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Eindelijk thuisoverwinning Valken 2!!!!!

Eindelijk, eindelijk was het zover, een thuisoverwinning was geschapen! Vandaag de laatste kans op een thuisoverwinning want het was de laatste.(volgende week nog een uitwedstrijd!)
Zoals ik in eerdere verslagen al vermeld had waren onze prestaties buiten het Valkencomplex beter dan op de thuisbasis, maar vandaag was het dan zover en werd KGB 2 met een 3-2 nederlaag teruggestuurd naar Bovenkarspel. En met het gegeven dat de uitwedstrijd nog met 10-1 (!) werd verloren konden na het eindsignaal de “smiles” niet meer van de gezichten van de Valken spelers!

Om 12.15 uur zou de aftrap zijn en was de verzameltijd op 11.00 uur vastgesteld. Dan blijft het vreemd dat er toch (weer) een aantal spelers het presteren te laat te komen en dan ook getrakteerd werden met een reserveplaats. (laat het je volgend seizoen niet gebeuren mannen!!)
KGB verscheen in een wel zeer vreemd tenue met de kleuren groen en geel zeg maar als Ado den Haag. Ook opvallend was dat ze met exact 11 spelers waren gekomen en dat voor een tweede elftal van KGB?
Dat KGB niets meer te winnen of verliezen had was niets van te merken want ze gingen er vol in en Valken stond direct onder druk, maar echt gevaarlijk werd het (nog) niet. Het werd zelfs de omgekeerde wereld toen Mark goed doorging en schitterend de 1-0 op het scorebord zette! Rond de 35e minuut raakte een speler van KGB geblesseerd en moesten ze met 10 man verder, maar in het veld merkte we er weinig van en haalde we met enig fortuin de rust met de 1-0 voorsprong. In de rust werd de druk opgevoerd want bij winst zouden de grensrechter (Theo Visser) en ondergetekende allebei een blad bier halen. Mark bleef in de kleedkamer en Nielsje K mocht zich gaan waarmaken in de punt van de aanval. Doordat KGB achterin één op één ging spelen kwam er behoorlijk wat ruimte voor de mannen voorin en de kansen kwamen dan ook vanzelf. Een prima aanval werd uiteindelijk goed verwerkt door Niels en de 2-0 was geboren! Na deze tweede treffer was het Valken wat kans na kans kreeg om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar in alle gevallen werd de bal knullig verspeeld of naast geschoten. KGB gaf absoluut niet op en door een overtreding in onze eigen “zestien” kregen ze zelfs een penalty en was het zomaar 2-1. De tegenstander rook bloed en Valken moest tegen 10 man toch terug en zowaar maakte KGB de 2-2. Zou er dan toch weer geen thuisoverwinning inzitten vandaag? Gelukkig hebben wij nog onze grillige spits Nielsje die na een aantal mislukte pogingen nu maar eens vanaf ongeveer 25 meter met links wilde gaan uithalen en de meeste van ons dachten: wat doet ie nou weer!!! Tot ieders verbazing/opluchting vloog de bal loepzuiver in de linkerbovenhoek en was de keeper van KGB volstrekt kansloos: 3-2!!!
Gewoon blijven voetballen die laatste 10 minuten was het advies en na het eindsignaal was het dan toch echt zover en was de eerste en laatste thuisoverwinning een feit!!
Complimenten mannen want met 14 punten uit de laatste 10 wedstrijden hadden we in een (fictieve) tweede periodetitel op een mooie derde plaats gestaan!!
Volgende week nog even naar Amsterdam en maken we er een mooi einde van het seizoen van!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-03-2024
Ochtend
Ati/Mike de Meijer
Middag
Finn Stapel/Jelle Uhlenbeck

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com