Berkhout – De Valken 0-2 (0-2)

Ik krijg wel eens klachten dat ik mezelf te vaak noem in de verslagen van het eerste. Aan die mensen bied ik bij voorbaat mijn excuses aan voor dit verslag. Ook dit keer gaat het me niet lukken mijzelf niet te vermelden. Maar het is kiezen of delen voor u als volger. Of Mark in het verslag of geen doelpunten. Ik hoop en denk dat u voor het eerste kiest.

Valken had ondanks de wanvertoning tegen WMC nog alle kans om de nakompetitie te halen. Vandaag was er slechts 1 opdracht: winnen. Het op de laatste wedstrijd aan laten komen zou niet verstandig zijn, temeer daar Valken dan St George ontvangt. De Spierdijkers hadden na een paar overwinningen de 4e plaats ook nog in het vizier.

Tegenstanders van deze zondag was Berkhout. De mannen van Ton Jung hadden eerder dit seizoen een gehavend Valken nog de 1e thuisnederlaag toegebracht. Zij hadden een eenvoudig, maar dodelijke strategie. Een handbalverdediging met 2e rappe spitsen. Dat systeem werkte tot de winterstop aardig, maar sinds het aftuigen van de kerstboom gaat het minder met Berkhout. Zo werd afgelopen donderdag pas voor de 2e keer gewonnen sinds januari. Toch was het zaak voor Valken om scherp te blijven, want er werd nu ook niet heel veel verloren. Bovendien acteert Valken niet sterk in uitwedstrijden.

Coach Vriend kon niet beschikken over Paul, Bart en Nobi (iemand enig idee waar hij is?), maar verder viel de schade mee. Na een seizoen ellende lijkt alles aan het einde van het seizoen goed te komen. Alleen Michiel is nog herstellende van een knieblessure. Hij was gelukkig wel bereid als 3e wissel te fungeren.
Ruud startte voor de defensie die geleid werd door Ivo met aan zijn zijde de mandekkers Mark en Mike. Papa Jos mocht het op rechtsvoor proberen en Niels nam zijn plaats over op het middenveld.

De wedstrijd startte zoals een trainer van Valken dat hoopt. Vriend zag zijn ploeg gedreven spelen en vrijwel direct na het beginsignaal uitte zich dat in een overwicht en kansen. De eerste kansen waren voor Jos en Mark. Eerstgenoemde zag zijn inzet gestuit door de doelman en Mark schoot de rebound naast. De trend was gezet en meer aanvalsgolven spoelden neer op het strand van de Berkhouter doelman. De logische 0-1 bleef gelukkig niet uit. Jos gaf voor en Mark stifte het leder over de uitkomende doelman heen in het net.

Zoals zo vaak, werkt een voorsprong verlammend. Zo ook bij Valken, want na het goede eerste half uur, zakte het niveau enigszins. Valken kreeg echter de 0-2 in de schoot geworpen. Mark onderschepte een slappe terugspeelbal en omspeelde de doelman en dribbelde de bal over de doellijn. De positieve effecten van de potjes lijnvoetbal op de trainingen beginnen nu zichtbaar te worden. Tot de rust hield Valken vrij simpel stand al was er van een overwicht geen sprake meer.

Na de rust begon Berkhout wat vinniger te spelen. Dit resulteerde in enkele stevige overtredingen. Niels werd hiervan het slachtoffer en moest zich geblesseerd laten vervangen. Ook Joris had zich reeds laten wisselen met een onwillige hamstring, dus zat alleen nog de niet geheel fitte Michiel op de bank. De wissels deed het spelniveau van Valken geen goed. Toch hoefde de ploeg nimmer te vrezen voor Berkhouts gevaar, want alle pogingen van de thuisploeg vonden een vroeg Waterloo.

Valken was nog enkele malen dichtbij een treffer, maar de doelman was een sta in de weg. Vlak voor tijd vond Berkhout eindelijk een gaatje. De bonkige spits die ongeveer 25x afgefloten was vanwege buitenspel kreeg een schietkans. Doelman Dekker die daarvoor louter vangballen uit corners en vrije trappen te verwerken had gekregen, liet zich niet passeren.

Zo speelde Valken zich eenvoudig naar de 12de overwinning van dit lopende seizoen. St George verloor van Apollo en valt dus ook af in de race om promotie. De laatst overgebleven concurrent is Zwaagdijk op 3 punten van Valken. De reglementen laten zien dat doelsaldo niet beslissend is, dus zal Valken volgende week minimaal een punt moeten overhouden aan het duel met St George. Lukt dat niet, dan mag Zwaagdijk niet winnen van HSV Sport, dat zich reeds geplaatst weet voor het toetje.

Kortom, nog een aantal mitsen en maren. Aan Valken de taak om die mitsen en maren te ontlopen en gewoon te winnen. Eenmaal geplaatst voor die nakompetitie zien we wel weer verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jurre Koopman, 17-07 (20 jaar)
Paul Ottens, 17-07 (16 jaar)
Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken