Dames 1 heeft complete off-day: 0-3 verlies !!

Zondag 20-4-2008 moesten wij voor wedstrijd nummer 17 thuis tegen de dames van Uitgeest, waar we in de eerste wedstrijd verdiend met 3-1 van hadden gewonnen. Voor deze wedstrijd hadden wij 15 punten en zij eentje minder en ook het doelsaldo was praktisch gelijk. Kortom er kon worden gesproken over 2 redelijk aan elkaar gewaagde ploegen. Aangezien we vandaag maar liefst 6 speelsters misten (Myra, Dauwert, Amy, Lie, Kim en nog steeds Jo) moest de trainer behoorlijk improviseren, maar gelukkig waren Daantje, Chanti, Nicolette en Laura W. vandaag bereid ons uit de brand te helpen en moesten we maar zien hoe dat allemaal uitpakte. Vooraf gaf de trainer nog aan dat Gesina waar mogelijk moest doorschuiven en dat de corners genomen moesten worden door Guudje of Tries, afhankelijk van de stevige wind. Een ieder moest verder aangeven wanneer de pijp leeg was of iets dergelijks, zodat de trainer dan kon wisselen.
Om 11.00 begonnen we aan de wedstrijd op het B-veld en voor het eerst weer eens o.l.v scheids Co die weer hersteld is. Omdat Patje er niet was, nam vader Bertrand de vlag over (nog bedankt!) Nicolette en Laura W. Begonnen op de bank en ondanks een dramatische voorbereiding van Uitgeest (slechte wu, geen leider, geen coach, geen grens en geen wissels) bleek al snel dat ze evengoed een aantal balvaardige speelsters in de ploeg hadden en dat wij niet echt de vorm van de dag hadden. Na een eerste corner van ons, was het al na een minuut of 7 dat zeer slap uitverdedigen van ons onmiddellijk afgestraft werd waarbij Syl er ook niet echt overtuigend uit zag: 0-1. Het liep voor geen meter bij ons en elke bal die door hun verdediging werd onderschept werd diep gespeeld en kwam dan ook bij een Uitgeestster terecht en zo bleef Uitgeest middels levensgevaarlijke counters kleine en grote kansen creƫren, die er vooralsnog niet ingingen. Wij stelden daar niet zoveel tegenover, behoudens een paar hele kleine mogelijkheden voor Nicolette en Laura W. Rust derhalve 0-1 achter.
De trainer was in de rust behoorlijk teleurgesteld over het spel van onze kant en wilde niet het excuus gebruiken dat we met een aantal invalsters speelden. Er waren er gewoon teveel die niet hun gebruikelijke niveau haalden en dan is het voor invalsters ook moeilijker meedraaien. Ook het aloude probleem dat de tegenstandsters feller en vooral ook steviger de duels ingaan stak weer de kop op en het is nog steeds zo, dat wanneer je geen duels wint en de bal niet hebt, je geen potten kan breken.
Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft: Uitgeest dat sober en simpel staat te verdedigen met alle ballen naar voren naar de snelle en behendige spitsen en een Valken dat compleet zijn draai niet kan vinden. Toch kreeg na een kleine 10 minuten Danielle, al of niet in buitenspelpositie, een redelijk grote kans maar ze schoot in de handen van de keepster. Kort hierna weer een vlijmscherpe counter van Uitgeest over de linkerkant, voorzet en simpel 0-2. Na een halfuurtje werd er opnieuw verkeerd verdedigd (naar de bal gaan en je eigen mannetje laten lopen!); voorzet en onze Bloem kon de bal niet meer voor de lijn keren, dus 0-3.
Het laatste kwartiertje kregen wij nog corner mee en schoot Nicolette net naast na een voorzet van Patricia, maar de wedstrijd was gespeeld en bij ons geloofde niemand meer in een beter resultaat, zodat met een teleurstellende 0-3 het eindsignaal klonk.
Verdiend verloren en niet omdat Uitgeest nu zo geweldig was, maar meer omdat wij compleet onze dag niet hadden en het volstrekt niet voldoende is wanneer maar 2 of 3 hun niveau halen en er voor gaan.
We zakken door dit resultaat naar de 7e plaats, maar de nummers 5 t/m 8 staan heel dichtbij elkaar, dus misschien kunnen we nog 1 of 2 plaatsen stijgen.
Komende zondag komt de nummer 2 LSVV op bezoek die nog kampioenskansen heeft, dus moeten we weer volop aan de bak met een gelukkig weer wat completere selectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken