Winst voor de Valken B1

Eindelijk mochten de mannen van de Valken B1 vandaag weer eens aan de bak. Twee weken achter elkaar waren we vrij. Overigens moeten we aanstaande dinsdagavond een uitwedstrijd tegen VVS inhalen. Vertrek 18:00 uur. Hoezo goed gepland ???

Vandaag dus thuis tegen het laag geklasseerde Hollandis-T uit Tuitjenhorn. Op voorhand zou je zeggen dat zal wel een winstpartij worden. Gezien de statistieken zou het ook een eenvoudige klus moeten zijn. Maar het gegeven dat er 2 weken niet is gespeeld en dat de trainingsintensiteit is teruggebracht van 2 naar 1 maal per week, liet zich vertalen op het veld.
Er werd moeizaam gevoetbald. We konden elkaar niet goed aanspelen en er werd slordig omgegaan met het balbezit.
Kansen kwamen er desondanks wel voor de Valken. Maar ook onze voorwaardsen hadden vandaag de eerste helft het vizier niet op scherp staan. Na vele kansen kwamen we kort voor rust toch op een verdiende 1-0 voorsprong.

In de tweede helft wisten we wat meer druk op de goal van de tegenstander te zetten. We werden gevaarlijk voor de goal en doelpunten konden eigenlijk niet uitblijven. Toch moesten coaches en publiek nog hun geduld beproeven alvorens er gescoord werd. Ook nu hadden we veel kansen nodig om op een 2-0 voorsprong te komen. Het verzet van Hollandia-T was gebroken. Tot de 2-0 wisten de gasten uit Tuitjenhorn namelijk goed mee te voetballen ondanks hun lage klassering. De Valken wist uiteindelijk toch uit te lopen naar een einduitslag van 6-0 !! En deze uitslag was geheel verdiend.

Met nog twee competiewedstrijden voor de boeg staan we op een keurige 6e plaats met nog uitzicht op een vijfde plek. We hoeven niet meer naar boven of naar onder te kijken. Grasshoppers is inmiddels de terechte kampioen geworden. Deze laatste twee wedstrijden gaan we dus nog voor de volle winst. “Zet em op mannen”!!

Het andere B1, dat van de Alpha Tours handbal, zit in een wat wisselvallige periode. De veldcompetitie wil voor de meiden maar lastig op gang komen. Er worden veel wedstrijden gespeeld. Competitie maar ook beker duels stonden op het programma. Nipte winstpartijen wisselen af met maar net aan verliespartijen. In de beker wordt gewonnen, maar als je verder “bekert” wordt de tegenstand beter. En in een thuiswedstrijd tegen Hugo-girls vonden onze meiden het waterloo.

Ik heb dus de laatste tijd dus veel handbalwedstrijden gezien. Ik begin zowaar verstand van het handbalspelletje te krijgen. Scheidsrechters zijn daar overigens niet altijd even blij mee.
Je moet maar denken dat het in het aard van het beestje zit. Hierbij dus mijn excuses voor de gehele handbal en voetbal scheidsrechtersgilde.
En ondanks de soms wat ongelukkige avond tijdstippen waarop gespeeld moest worden kijk ik er toch weer van op dat de opkomst, een paar afberichten daar gelaten, prima in orde is. En ook de coaches Siemen en Ineke zijn gewoon iedere keer weer van de partij. Dit vind ik toch wel klasse. Dus meiden blijf er voor gaan en gewoon lekker blijven handballen dan komt het resultaat er vanzelf.

Allemaal een prettige voorjaarsvakantie gewenst en we zien elkaar ongetwijfeld weer op de sportvelden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken