Prima pot voetbal van Dames 1 levert helaas geen punten op (0-2)

Afgelopen zondag 27-4-2008 onze 18e wedstrijd en wel thuis tegen de ons welbekende dames van LSVV, die 2e stonden en nog volop meedoen voor het kampioenschap samen met Limmen. Zij moesten vandaag winnen om in de race te blijven en dat deed onze Miertje voor de wedstrijd verzuchten: “dat hebben wij weer” Voor de wedstrijd gaf de trainer dus aan dat we een zeer gemotiveerde tegenstander zouden treffen die ook nog eens redelijk tot goed kon ballen. Toch spelen wij tegen hen ook altijd wel redelijk en de vorige 2 wedstrijden dit seizoen hadden we maar nipt verloren (2-3 en 0-1) De trainer gaf de opdracht om toch te proberen zo veel mogelijk op hun helft te spelen en met name ook daar hun opbouw en inschuivende mensen te storen. Tevens verwachtte hij in ieder geval ook een revanche op ons eigen spel van vorige week toen wij een complete offday hadden en heel makkelijk de punten aan Uitgeest mee hadden gegeven !
Vandaag hadden we weer hulp van Corina en Okki en deze 2 begonnen op de bank, toen we om 11.00 aan de wedstrijd begonnen o.l.v. een officiële scheids. Amy begon verrassenderwijs als linksback, waardoor Bloem als linkshalf moest starten en dat pakte niet verkeerd uit.
Geheel tegen onze gewoonte in begonnen we dit keer zeer goed aan de wedstrijd met rustig en knap opbouwend en aanvallend voetbal en de trainer wist af en toe niet wat hij zag (prima!)
Natuurlijk liet ook LSVV zich zien en dat had als gevolg dat het een prima strijd werd tussen 2 voetballende ploegen. Na wat speldenprikjes van LSVV in het eerste kwartiertje, namen wij het initiatief over en dat resulteerde in een paar knappe aanvallen met name over rechts met fraaie combinaties tussen Madeleine-Myra en Jolene. Dit leverde enkele corners en schoten van afstand op, maar helaas geen echt grote kansen en dus ook geen goals. Vlak voor rust moest onze Syl maar weer eens de hulp inroepen van de egeltjes, toen een inzet van LSVV via de binnenkant van de paal in haar handen viel. Rust derhalve 0-0.
De trainer complimenteerde de groep in de rust met het vertoonde spel en inzet, maar hoopte dat een ieder besefte dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Hij voorzag dat LSVV er een tandje bij zou doen, omdat ze perse moesten winnen. Door dat feit kwam er in de 2e helft misschien wat meer ruimte bij ons voorin en we moesten proberen daar van te profiteren.
Zoals al voorspeld begon LSVV inderdaad feller en beter aan de wedstrijd en dat leverde in het begin al gelijk een aantal corners voor hen op en rond de 7e minuut werd de bal door ons niet snel en goed genoeg opgeruimd en was het helaas zomaar 0-1. Dit was toch wel een tegenvaller voor ons, maar desondanks bleven we voetballen en na een ruim een kwartier ging Guda goed door, maar i.p.v. haar tegenstandster simpel uit te kappen, schoot ze te gehaast en helaas naast. We bleven proberen de gelijkmaker te maken, maar het echte frisse van de 1e helft was er een beetje af (conditie??) Na 25 minuten opnieuw een prima aanval waarbij Myra werd weggezet en Laura de afvallende bal te slap inschoot. Hierna was het een beetje over en toen na ruim een halfuur LSVV slecht uitverdedigen van ons afstrafte en de 0-2 maakte was het eigenlijk over en uit. LSVV speelde simpel de wedstrijd uit en blijft dus nog steeds in de race voor het kampioenschap.
Toch complimenten aan het hele team voor het herstel na de drama pot tegen Uitgeest en met name voor het vertoonde spel in de 1e helft. Zeker ook complimenten en dank aan onze invalsters Corina en Okki die deden wat ze konden. Jammer dat dit niet beloond werd middels doelpunt(en). Wanneer we de 2 (aller)laatste wedstrijden zo spelen als in de 1e helft, kan dat nog wel eens punten op gaan leveren en dat zou natuurlijk niet verkeerd zijn en ook wel verdiend. Dus we gaar er nog 2 keer voor !!