Geflatteerde nederlaag voor Dames 1 in laatste uitwedstrijd (5-1)

Zondag 4-5-2008 moesten wij voor onze voorlaatste competitiewedstrijd al vroeg (09.15) vertrekken naar Uitgeest om aldaar te spelen tegen de plaatselijke dames. Eind december waren we er ook al een keer geweest, maar toen konden we zonder te spelen weer terug naar huis, omdat toen de plaatselijke consul dacht dat we ook wel op schaatsen zouden kunnen voetballen. Uitgeest was de laatste weken goed bezig en ze hadden 2 weken terug ook thuis bij ons met 0-3 gewonnen toen wij een complete offday hadden. Vandaag hadden we vanwege de personele problemen Eline Groot en ook Chanti weer mee (nog bedankt) en voor de wedstrijd bleek helaas dat onze Laura vandaag niet aan voetballen zou toekomen vanwege 40 MM blaren.
De trainer herinnerde ons nog even fijntjes aan de zeer slechte thuiswedstrijd tegen Uitgeest, maar ook aan de pot van vorige week tegen LSVV die wel weer goed was. We kunnen het dus nog steeds wel ! Zoals bekend heeft Uitgeest enkele goede spitsen en dus moesten we proberen deze niet aan voetballen toe te laten komen. Verder lekker ballen en proberen in onze laatste uitwedstrijd punten mee naar huis te nemen.
Met Eline op de bank begonnen we om 11.00 onder erg warme omstandigheden aan de wedstrijd en de start was goed middels leuke combinaties tussen Myra, Jolene en Chanti.
Na een minuut of 5 een levensgevaarlijke counter van Uitgeest, waarbij Patries de bal van de lijn moest halen ten koste van een corner. Hierna een gevaarlijke aanval van ons die besloten werd met een prima voorzet van Miertje op Guda die goed uithaalde, maar de keepster stompte de bal corner. Uit deze corner scoorde Chanti bijna ineens maar de bal ging over.
Uitgeest beperkte zich tot snelle, gevaarlijke counters en na een kwartier was het zomaar 1-0 !
Rond de 30 minuten werd de inmiddels ingevallen Eline 2x goed diep gestuurd, maar helaas was ze net niet snel genoeg. Doordat Uitgeest ons het spel liet maken en lekker achterover konden leunen, bleven hun counters levensgevaarlijk en helaas pindakaas na ruim een halfuur 2-0.
Voor rust nog een schietkans voor Bianci, maar het was van te ver en uit een corner van Guudje raakte Myra keihard de bal ineens maar helaas over. Rust 2-0 voor Uitgeest.
De rust hadden we hard nodig en de trainer was ondanks de achterstand niet echt ontevreden, maar constateerde dat Uitgeest het slim speelde en voorin gewoon meer snelheid en kwaliteit hadden dan wij. Desondanks blijven voetballen en proberen en vooral niet allemaal uit de organisatie gaan lopen om te gaan scoren. Chanti moest weg en de tweede helft moesten we dus zonder wissels spelen.
De start van de tweede helft was goed en we lieten in ieder geval blijken dat we ons nog niet gewonnen wilden geven. Een diepe bal van Tries leverde via Myra een corner op en uit de volgende corner rond de 10e minuut was het na 2 tot 3 inschieten, uiteindelijk Guudje die de bal tussen de palen schoot: 2-1. Hierna zetten wij behoorlijk aan om de gelijkmaker te forceren en die hing ook min of meer in de lucht, maar ondanks enkele kleine kansjes viel die niet en toen na een klein halfuur Dauw de bal op de lijn verkeerd raakte, was het 3-1 voor Uitgeest i.p.v. 2-2.
Dit was een behoorlijke tegenvaller, maar nog gaven we de moed niet op en kregen nog enkele kleine mogelijkheden o.a. uit een vrije trap van Patricia en Miertje die op de keepster stuitte. Doordat we behoorlijk wat kracht hadden verspeeld zonder wissels en onder behoorlijk warme omstandigheden, was de pijp leeg en daardoor kon Uitgeest op het eind nog uitlopen naar 4-1 en zelfs naar de eindstand 5-1.
Natuurlijk wel verdiend over de hele wedstrijd gezien, maar wel geflatteerd.
Toch complimenten dat we bleven voetballen en op naar de laatste wedstrijd komende donderdag 8 mei tegen Duinrand S.