DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Valken 2 met opgeheven hoofd uit bekertoernooi!!

Als je de wedstrijd niet gezien hebt en leest dat Valken 2 met 2-5 verloren heeft zal dat snel als “slecht” worden betiteld. Niets is minder waar want ten eerste was de tegenstander van het kaliber “eerste klasse KNVB” en ten tweede stond daar een elftal met grote namen die vorig seizoen en misschien ook dit seizoen het eerste elftal van Zouaven naar grote hoogte brachten/brengen. Namen als Neuvel, De Wit, Boekweit, Smit, en Buisman moesten er voor zorgen dat Valken verpletterd zou worden, maar het werd een andere wedstrijd. Wij daarentegen hadden 10 (eigen) mannen bij elkaar en met hulp van vier A junioren toch een fatsoenlijk elftal om Zouaven te bestrijden. Natuurlijk was Zouaven de bovenliggende partij, maar met een (zeer) behoudende tactiek waarbij er op de juiste momenten gestoord werd hielden we Zouaven toch lang op de nul. Tot we in de 20e minuut de fout in gingen en meedogenloos afgestraft werden:
0-1. Vanaf dat moment voerde De Zouaven de druk op en dat betekent dat de handelingssnelheid omhoog moet bij het uitverdedigen, dat dat niet altijd lukt betekende 0-2. Even dacht men dat we onder de voet gelopen zouden worden, maar Valken hield zich aan de besproken opdrachten en taken en we haalde zodoende de rust met “maar” een 0-2 achterstand. Met een dubbele wissel (A junioren hadden Woensdag ook al gespeeld dus een halfje was hun deel!) gingen we vol goede moed de strijd weer aan. Toen er in de 52e en 53e min 0-3 en 0-4 op het scorebord kwam werd het thuispubliek toch wel wat humeurig.
De critici langs de lijn wilde dat De Valken vol de aanval zouden zoeken, maar wanneer we dat zouden doen word je volledig weggetikt en ga je met dubbele cijfers het veld af. Ondanks de gescoorde 0-5 bleef Valken prima voetballen en de mannen van De Zouaven gingen steeds meer mopperen en maakte zowaar wat foutjes!! En met een Rick en Joost voorin moet je dat niet doen!! De keeper die vol zelfvertrouwen was (wat wil je als je vorig seizoen de vaste keeper van het eerste was!!) speelde de bal iets te ver voor zich uit en Rick was er als de kippen bij om samen met Hannes de
1-4 op het bord te zetten!! Onder toeziend oog van technisch directeur Henk Spaan werd het met de minuut minder bij
De Zouaven en Valken deelde steeds meer speldenprikjes uit. Uiteraard moeten we niet vergeten dat de spitsen van De Zouaven tussendoor ook kansen kregen, maar even zo vaak onze stand-in keeper “Willem” tegen kwamen!! We hielden stand en het was zelfs De Valken in de vorm van Rowan Groot die de eindstand bepaalde op 2-5 met een geplaatst puntertje.
Na het fluitsignaal de hand schudden van de coach van de tegenpartij (Kees Broers) met de mededeling dat ik als verliezend coach een grotere glimlach mocht hebben dan hij.
Ook Henk Spaan gaf een compliment over de wijze waarop De Valken deze “grote heren” in toom hebben weten te houden!! Klasse mannen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-03-2024
Ochtend
Veronique/Ahmed Alkadro
Middag
Brady Opmeer/Maarten van Warmerdam

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Morris Laan, 05-03 (20 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (39 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com