Straftraining voor Volewijckers B1

Dat was wel even lachen toen Al Hajmouni,Jed, Said, Szygulo, Tesfameijel, Chacha, Khamlichi, Barrie en de andere van de Volewijckers B1 direct na de wedstrijd tegen Valken B1 in de stromende regen een straftraining moesten doen.

Overigens absoluut NIET terecht. De Valken heeft ze niet weggespeeld, al zal je dat aan de hand van de uitslag 4-9 mogelijk anders interpreteren. We lieten de Volewijckers steeds de stand op 1 doelpunt verschil houden. Pas het laatste kwartier rammelden we er nog even 4 in. De game was nog maar net begonnen en Wietse S scoorde een heerlijk doelpunt vanaf de zijkant over de keeper, niet lang daarna gevolgd door een peer vanaf de 16 die de keeper al dacht te hebben maar er zat zoveel energie in de bal zodat die alsnog achter de lijn verdween.

Na een steekpassje kon Niels schitterend afmaken in de kruising. Jammer dat we het toen al 2x laten komen tot 1-1 en 2-2. Het plan om meer druk naar voren te zetten door beide Wietses op het middenveld te posteren was in ieder geval geslaagd. Het begin van de 2e helft gingen we rommelig voetballen en het meegereisde legioen hield de adem in en de billen bij elkaar.

Volewijckers kwam tot 3-4 maar toen kregen we weer greep op de wedstrijd. Wessel -gelukkig teruggekeerd na een blessure- maakte na een prachtige actie aan de linkerkant- zelf af in het uiterste hoekje. Bram die de eerste helft en niet te missen kans heel heel heeeeeel hoog overschoot, werd nu weer in positie gebracht. Hij leert snel:3-6.

Nu kon Wietse de G gewisseld worden zodat die naar Heerenveen kon. Niels liet nog twee keer het legioen een wave maken. Prachtige geplaatse doelpunten over de keeper: 4-9. De stemming was dan in de kleedkamer opperbest, kijkend naar de Volewijckers die push-ups aan het maken waren.

Goed gewerkt: (pseudo) Thomas, Dion, Bas, Jos, Niels, Wietse, Wietse, Wessel, Tim, Edwin onze supersub, Bram en Tjeerd.