B1, tweede helft gelijkspel

De Valken B1 heeft een uitstekende 2e helft gespeeld tegen De Dijk B1 uit Amsterdam.
Beide teams konden niet scoren. Vanaf de 45ste minuut pakten we het initiatief door voorin druk te zetten met de doorgeschoven aanvoerder Bas. Door deze zet kwam Niels veel minder geïsoleerd te staan en met de ingekomen Dennis V kregen we meer druk op de verdediging van De Dijk. Achterin speelden we 1 op 1 en in het bijzonder de geleende Ron en Michael stonden naast Wietse S en Tjeerd uitstekend te ballen. In de 51ste minuut kreeg Wessel op 20 meter van het doel de vrijheid die hij nodig had om een prachtige lob in de richting van het vijandelijke doel te schieten. De verslagen keeper kon er alleen maar zielig naar kijken maar helaas spatte de bal op de kruising. Dat gaf de burger moed. In de 78ste minuut was er een mooie combinatie tussen Wietse en Niels en kwamen beide vrij voor het doel. Een giga-kans maar op een miraculeuze wijze kwam het gedrocht niet in het doel. Jammer dat we niet tot scoren kwamen omdat we bij het begin van de tweede helft anders uit de kleedkamer kwamen dan dat we aan de wedstrijd begonnen. De afspraak is dat we drie kwartier voor de wedstrijd allemaal in de kleedkamer zijn maar niet iedereen houdt zich daaraan. Hierdoor is de voorbereidingstijd te kort. Iedereen van jullie gaat af en toe naar een wedstrijd in de eredivisie en dan zie je hoe veelomvattend en belangrijk een goede warming-up is. Mijn overtuiging is dat we veel minder blessures zullen hebben als we goed zijn voorbereid.
Afijn, we kregen er vier om de oren in de eerste helft en daarvan waren er twee onnodig, we stonden slap te dekken bij corners. Dat is “De Valken ziekte” (ik verwijs maar even maar een verslag van het eerste team vorige week). We –en dan generaliseer ik- zijn soms veel te lief en te aardig en durven een tegenstander niet aan te pakken.
Nou ja, weer lessen geleerd:
1e de wedstrijd begint bij minuut 1 en niet bij 45
2e misschien moeten we een ander systeem gaan spelen
Niet een goed resultaat maar toch weer heerlijk om op het veld te staan in het zonnetje.

Oh ja, ik had beloofd De Beemster en IVV te scouten. De Beemster was een matig voetballende ploeg met wat zwakke schakels. Waarom dan wel met 4-2 van IVV winnen? Het was een sterk collectief en ze knokten zich dood, op elke bal werd gelopen en ze waren sterk in voorchecken. IVV liet tenslotte het koppie hangen en zijn gedesillusioneerd afgedropen.