Valken 2 kan ook op vreemde bodem winnen!!

Dat slechte wedstrijden ook gewonnen moeten worden is een feit, maar het winnen van een onvoorstelbare zwakke(partijdige)scheids is nog veel moeilijker!

Om 10 uur richting De Goorn om het daar op te nemen tegen de plaatselijke trots RKEDO.
Met de koperen ploert prachtig aan de horizon begonnen we aan onze warming-up, maar daar kwam opeens een vrolijke snuiter ons vertellen dat RKEDO altijd warming-up doen op de plek waar wij stonden en vroeg ons vrijwillig doch met dwang naar de andere speelhelft te verhuizen om onze warming-up te vervolgen.
Vervolgens zag ik dat ze de oude dug-outs vervangen hadden voor modernere, maar de stoeltjes waren allemaal voorzien van een flinke plas water.
Ik dacht “hoe krijg ik dat droog”?
De thuisclub had hier duidelijk op gerekend en kwam aan met een stapeltje doeken om hun dug-out droog te maken.
Helaas kon de tegenstander (wij dus!) het vergeten en daar gingen de eerste “anti RKEDO” rillingen door mijn lijf en haalde zelf uit de kantine een doek om de dug-out droog te maken!!
Uiteindelijk begon de wedstrijd om 11.30 uur onder leiding van een wel heel excentrieke man en dat was hij ook in zijn fluitgedrag!
Geen enkel fluitje in ons voordeel en dat begon enige wrevel bij iedereen op te wekken.
Een onvoorstelbaar zwak RKEDO, maar een Valken wat volledig in hun spelletje meeging dus ontstond er een draak van een wedstrijd.
De beste kans was voor hun “tank” voorin, maar hij miste gelukkig de finesse om de bal te lobben over onze doelman!
Een sterk gedeelte in de wedstrijd leverde ons 5 hoekschoppen achter elkaar op maar een evenzoveel keer kon onze slanke en lange Jasperge er net niet bij!!
Net dat iedereen vrede had met een 0-0 ruststand was het “good old” Ivo die de bal oppikte en vanaf ongeveer 25 meter de bal met een prachtige curve over de verbouwereerde keeper heen krulde! 0-1
Dat Joost in de 45e minuut de stand verdubbelde was wel heel lekker! 0-2
In de rust een opgetogen sfeer en kwam de uitspraak dat wanneer Jeen een kopdoelpunt zou maken iedereen €2 zou betalen ipv van €1 (wij betalen allemaal €1 per gemaakt doelpunt!)
Ivo maakte het nog bonter door te zeggen: “ik geef zelfs €5 wanneer M.Ruiter een kopdoelpunt maakt!”

Na de rust een fel RKEDO, maar Valken bleef met hard werken en enig geluk op de been.
Na de storm van 15 minuten te hebben overleefd kregen we weer wat grip op de wedstrijd en ook weer wat kansjes.
Michel kreeg over links de bal en twijfelde geen moment om de bal met een lange haal over alles en iedreen heen te gooien richting……………M.Ruiter………die……de bal alleen nog maar kon…………………koppen……en jawel!!! 0-3
Het achtste wereldwonder was geschied en werd er besloten allemaal €5 extra in de (feest) pot te doen!
Toen het toch zomaar opeens 1-3 werd was het toch nog even opletten geblazen, maar Valken bleef net als vorige week het laatste kwartier gewoon overeind en was onze eerste uitoverwinning een feit! En de scheids? We praten er niet meer over, gewoon een aardige lieve man………………

Klasse mannen!!

Het feest werd later in de middag helemaal compleet toen ook ons eerste elftal de eerste overwinning behaalde op het eveneens onderaanstaande WBSV (1-4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Bry? le Blanc, 29-07 (21 jaar)
Nomi Stheins, 29-07 (19 jaar)
Lieke de Wit, 29-07 (15 jaar)
Anne de Groot, 30-07 (29 jaar)
Copyright © 2024 De Valken