Tja, uit naar FC Medemblik, voorheen voetballend onder de meer uitstralende en indrukwekkende naam MFC, is natuurlijk niet zomaar een potje voetbal.
Het eerste van Medemblik speelt 3e klasse KNVB en daar moet uiteraard een sterk 2e elftal achter staan voor de aanvoer.

Op de Donderdagavondtraining hadden we nog een discussie of we op een kunstgrasveld moesten, maar we wisten zeker dat het A-veld nog gewoon gras was dus…………..

Na aankomst op het in aanbouw (verbouwing) zijnde complex zagen we tot onze stomme verbazing dat ze ons op het B-veld hadden staan en dat was natuurlijk wel KUNSTGRAS!!!
Ondanks dat het er heel mooi uitzag en niet vreemd aanvoelde is het toch een ondergrond waar je aan moet wennen.
Een eerdere kunstgrasontmoeting (Westfriezen) bracht ons een kansloze 4-0 verliespartij.
Om 11.00 uur de aftrap en onder toeziend oog van onze sponsor ontwikkelde er een partijtje die wel degelijk onze kant op ging en we eigenlijk geheel onverwachts de dik bovenliggende ploeg waren!
Binnen 20 minuten konden we al drie 100% kansen noteren, maar helaas even zoveel keren niet werden benut.
Een rommelige fase brak aan, maar Valken gaf werkelijk niets weg aan de tegenstanders, maar aangezien wij ook geen potten konden breken werd de ruststand 0-0.
Na rust hetzelfde beeld, maar Medemblik kreeg iets meer kansjes dan voor de rust.
Uit één van die spaarzame kansen wisten de gastheren toch te scoren en wel met een kegel in de korte hoek die via de handen van onze (inval) keeper Wilfried achter hem in het doel belandde.
Met nog 20 minuten op de klok gingen we één op één spelen op jacht naar de gelijkmaker, maar helaas lukte het niet en bleef het 1-0 voor FC Medemblik.
In de kleedkamer heb ik de spelers duidelijk gemaakt dat dit de eerste keer is dat we 90 minuten beter zijn dan de tegenstander en met verlies het veld af gaan.
Het is vele keren andersom geweest (zeker vorig seizoen!) en het blijft een gegeven dat we hebben constateren dat we gewoon beter voetbalde dan Medemblik 2!!!

Gezien de andere uitslagen is er (nog) geen man overboord en doen we nog steeds bovenin redelijk mee.
Aankomende week een keertje rust en de week daarna thuis tegen HSV SPORT.