Wedstrijd AJAX – De Valken 1

Wedstrijd Ajax – De Valken van dinsdag 3 maart 2009

Kwart over zes staan er vele jeugd(spelers), ouders, supporters, staf en spelers klaar om te vertrekken met een dubbeldekker van Alpha Tours richting Amsterdam. Vanavond wacht op ons het “grote” Ajax met spelers als Frank de Boer, Michel Kreek, Simon Tahamata, Wamberto, Bryan Roy, Pim van Dort en de 71 jarige Sjaak Swart.

In Amsterdam aangekomen bewegen de spelers zich richting de kleedkamers. Je verwacht in zo’n kleedkamer toch minimaal een 11 persoons bubbelbad. Dan gaan alle illusies over boord want het zijn maar normale kleedkamers, we pasten er net aan in. De catacomben hangen vol met actiefoto’s van spelers als Bergkamp, Cruijff e.d. en er hangen bordjes als: Zwembad, Fysiotherapie, Whirlpool en Sauna, dus we waanden ons wel in de ambiance van een profclub.

Ondertussen wordt er door de meegereisde mensen een kopje koffie genuttigd in de grote kantine die vol staat met Europa Cups, Schalen en andere prijzen en trapt de jeugd een balletje op het kunstgras naast de kantine waar de Ajax en De Valken spelers zich warmlopen. Daarna zijn er natuurlijk foto’s en handtekeningen.

Ongeveer half negen blaast de jonge ietwat corpulente scheidsrechter voor de eerste keer op zijn fluit. De Valken speelt het balletje lekker rond en er ligt veel ruimte achter de defensie van Ajax. Als Ajax in balbezit is ontstaan er vele “Ajax driehoekjes” en kun je zien dat je niet veel meters hoeft te maken om goed te voetballen.
Na een minuut of 10 komt over de rechterkant Wamberto opdraven richting onze Jasper, met veel snelheid en een fraaie actie komt de bal voor. Frank de Boer stapt over de bal heen en Michel Kreek schiet de bal snoeihard van een meter of 16 achter onze doelman. 1-0.

De Valken gooit daarna het tempo iets omhoog en loert op een foutje in de defensie van Ajax, met resultaat, want het is Pim van Dort die met een “guffie” de laatste man wil aanspelen.
Jos is er als de kippen bij, onderschept de bal en omspeelt de keeper om de 1-1 binnen te tikken.

De Valken is ondertussen de betere ploeg en John geeft een steekbal op Jos die een actie maakt, de bal hard voorgeeft op Michiel die de 1-2 binnen schiet. Daarna gebeurt dit nog vele malen en het doel van Ajax wordt hevig onder vuur genomen door bijna alle Valken spelers maar zonder resultaat. Dan heb je nog een voetbalwet die zegt “als je zelf de goal niet maakt dan doet de tegenstander dat wel” en ja hoor, een klein moment van onoplettendheid en daar was de 2-2.

Daarna maakt Andre met een mooie uithaal de 2-3. Iedereen was in de veronderstelling dat de punten meegingen naar Venhuizen, maar niets was minder waar! Zoals de afgelopen 7 wedstrijden kregen wij ook nu een penalty tegen, helemaal om niets! Bryan Roy liet deze buitenkans niet onbenut en maakte de 3-3.

Daarna kregen we nog vele kansen om te scoren maar een ervaring rijker en een illusie armer gingen wij met 3-3 het veld af.

Al met al een hele leuke avond voor jong en oud, ik denk dat iedereen wel genoten heeft.
Wij willen dan ook iedereen bedanken, (jeugd)spelers, bestuur, ouders, publiek, de anonieme sponsor van de bus, Piet de chauffeur, die deze avond tot een geslaagde avond hebben gemaakt.

Selectie De Valken:
Frank Dekker, Jasper de Haan, Ruud Hofland, Dirk Oud, Rik Schouten, Andre Keuning, Niels Kool, Nobi Jonker, John Bleeker, Michiel Beemster, Marco Stroet, Joris Groot, Rick Raven en Jos Dalmulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken