Beemster B1-Valken B1 een topwedstrijd

Wat doe je als de Topcoach van de Valken B1 je vraagt om een wedstrijdverslag te maken?

Allereerst hopen op een wedstrijd waarin wat gebeurd, wat het beschrijven waard is.

Nu, dat was het zeker, zeker wat betreft de tweede helft.

Wanneer ben je nu eigenlijk een Topcoach??
Welnu, als je de mannen in de rust zodanig kan toespreken, dat een 3-1 achterstand binnen de kortste keren na de rust wordt omgebogen in een 4-3 voorsprong. Klasse!

Nu Harrie even geen notities hoefde te maken en de handen helemaal vrij had, kon hij zijn team echt optimaal coachen.
Hoe dit in zijn werk gaat; hij is een groot aanhanger van de verbale methodiek.
Hieronder enkele van zijn gevleugelde uitspraken:

• ….. je laat je duwen, waarom duw je hem niet?
• enz, enz.

Zonder ook maar één speler tekort te doen, want het is een prestatie van het gehele team hieronder een verslag.

Na 25 minuten stond het 2-0. Binnen twee minuten kwam hierin verandering doordat Niels het publiek weer eens liet zien waarom voetbal soms zo leuk is om naar te kijken. Hij speelde op de inmiddels bekende wijze 5 spelers uit, jawel, waarna Tim de bal fraai kon inschieten.
Na 40 min. werd het op een ongelukkige manier 3-1, jammer.
Na een buitensporig mooie actie, dit keer van Jos, werd Tim weer in positie gebracht: 3-2.
In deze sportieve, goed gefloten wedstrijd was het toch nodig dat de coach een aantal malen met de waterzak het veld moest betreden, gelukkig zijn de bidons van tevoren goed gevuld
want met een lekke waterzak schiet het ook niet echt op.
(Sponsors gezocht!!)
Vanuit een onmogelijke hoek schiet Niels weer raak: 3-3.
Niels je heet toch Fine en niet ”Marco van B”??!!
Edwin had in de 30 minuut van de tweede helft het kunstje
van Niels goed bekeken, en dacht waarschijnlijk dit kan ik ook goed. Inderdaad: 3-4. Top!!
Vier minuten voor tijd kwam een speler van de tegen partij gevaarlijk oog in oog met Dennis te staan. Fraai schot, maar gelukkig een nog fraaiere redding van Dennis, Jemig, wat kan die jongen zich af en toe lang maken.
Na nog twee minuten te gaan dachten wij, en ook het publiek van de thuisploeg, het is gebeurd.
Maar niks van dit alles: 4-4.
Je bent een Topcoach of niet, dus werden de jongens van de Valken, nog snel even opgepept, mbv verbale methodieken, en zowaar, de valken stormden in de allerlaatste minuut, nog op het doel van de tegenpartij af. Helaas werd Niels hierbij gevloerd, wat een Beemsterspeler nog een rode kaart opleverde, en ons de laatste vrij trap op 20 meter voor het doel.