Dynamo B1-De Valken B1 5-3 (niet te verteren)

Geen boter bij de vis, Dynamo B1-Valken B1 5-3

Deze overwinning van Dynamo werd hen aangeboden op een presenteerblaadje binnengebracht door de chefs zelf. Zelf heb ik altijd geleerd dat voordat je het vlees in de pan gooit de boter tenminste heet moet zijn zodat het mooi dicht kan schroeien. Dynamo kwam uit de keuken met het zweet op de kop omdat ze vandaag veel hadden te winnen of te verliezen. Ze achtervolgen de koploper De Dijk. Valken echter begon de voorbereiding, toch tenminste het halve resultaat van de maaltijd, met een pruttelvlammetje. Als je het vlees niet snijdt met een scherp mes krijg je rafelrandjes. Collectief was De Valken het bestellijstje aan het controleren om te zien wat er vandaag op tafel moest komen. Dynamo daarentegen had al drie maaltijden afgeleverd. 3-0. We waren al verdronken voordat we water hadden gezien. Mag het zout alstublieft even doorgegeven worden en doe er gelijk de peper bij want dit is echt te smakeloos voor woorden. Met zo voetballen hebben we een paling bij de staart.
We weten waar onze valkuil ligt en toch trappen we er weer in. Het menu van ons deed echt niets onder dan dat van de concurrent en dat bleek ook wel toen we vervolgens allemaal de mouwen even opstroopten en een kooltje op het vuur gooide en het gas open draaide. Binnen no-time hadden we de 3-2 op het bord, keurig opgediend door Niels. We gingen zelfs veel beter koken dan Dynamo. Dit was tenminste een stevige bite. In de rust met de keuken afgesproken dat we de Ursemmers aan het spit ging rijgen en roosteren. Met een zwierige zwaai leverde Jos de volgende order af.
3-3. Vervolgens mocht Niels in alle vrijheid achter de oven om vanaf de 11 de laatste pannenkoek op te dienen. Dat kwam wat halfbakken uit de pan zodat we niet naar de verdiende voorsprong gingen. Het nagerecht werd helaas opgediend oor Dynamo 5-3. Wij bleven absoluut onnodig achter met de gebakken peren.

Vreselijk jammer en dom dat we na een hele reeks goede uitslagen zo slap beginnen met deze wedstrijd. Een bittere afdronk.
Maar ja, volgende week zijn er weer kansen te over om dit recht te zetten.

De hevig aan zichzelf twijfelende topkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken