Verslag FC Medemblik B2 – Valken B2

Verslag, woensdag 6 mei.

Met volle moed stonden we met z’n alle bij de ingang van de valken te wachten totdat iedereen er was. Met behulp van de B1 (Tim G., Dion B. en Dennis V.) was er een kans dat wij konden winnen van FC Medemblik B2 dus de sfeer zat er in.
De auto’s werden volgeladen en we gingen op weg.

Aangekomen bij FC Medemblik werden we verrast door het leuke nieuws dat we op het A veld mochten spelen. Want op dat veld hebben ze geen ku(ns)tgras.
In de kleedkamer vertelde Niels Laan de opstelling. Op doel Chris Hoogland. U zou wel denken wat raar. Maar helaas was er geen alternatief. De ijzersterke achterhoede bestond uit(van links naar rechts): Simon, Ivo, Pim en Lennart. Het middenveld was sterk bezet door (van links naar rechts): Dion, Tim en Ruud. En de mannen die de aanval sterk hielden waren (van links naar rechts): Jesper, Niels en Koen. Dennis begon als wissel. We waren het allemaal met de opstelling eens dus gingen we het kleedhok uit en beginnen met de warming up.
We wilden net beginnen met de warming up toen een mannetje van FC Medemblik ons kwam vertellen dat we op het B veld moesten waar wel ku(ns)tgras is. Wij balen omdat nu de leuke ‘zwalbe’ warming up van Ruud niet door kon gaan. Maar natuurlijk begonnen we aan de gebruikelijke warming up. Na het warmlopen gingen we rondo’s doen. Het was goed dat we dat deden, omdat we nu eenmaal niet gewent zijn aan ku(ns)tgras. Toen begon de wedstrijd. Helaas kreeg het hele team inclusief de coach Rick en vlagger Koos een black-out waardoor we de eerste 5 minuten niet meer herinneren. (2-0 voor FC Medemblik B2)

Na de eerste 5 minuten begon ons team op gang te komen. De ene na de andere actie kwam van onze kant maar helaas kreeg de voorhoede geen ruimte om een gevaarlijke actie te maken, de tegenstanders dekten ons heel goed. Ook achterin werd er heel goed verdedigt en Chris speelde de sterren van de hemel als keeper. De uittrappen waren goed en hij ving veel ballen. Na een tijdje zwakte het een beetje af in de verdediging maar daar had de coach al een oplossing voor. Dion op rechtsachter en Lennart links op het middenveld. Dit voelden aan als een machine waarbij opeens alle onderdelen goed met elkaar in contact stonden.

Rust. Even uitrusten. Met het genot van rode limonade kwamen we erachter dat het nog steeds 2-0 stond. De coach Rick gaf ons allen een compliment omdat we 35 minuten gestreden hadden. Verder werd er gewisseld. Dennis kwam erin en Koen ging eruit. Maar ook Niels en Tim wisselden van positie. Niels midmid en Tim spits. Zo begonnen we aan de tweede helft.

In het begin van de tweede helft lieten we ons even verassen door de power van de tegenstanders maar het bleef 2-0. Na veel ploeteren met de bal en soms ook goed samenspel bleef de stand 2-0 maar toen gebeurde er iets wat de wedstrijd deed overslaan. Jesper kreeg een ijsbeentje en lag daarom op de grond. Iedereen dacht dat de scheidsrechter wel even zou fluiten voor verzorging maar dat deed hij helaas niet en zo 3-0. Al snel daarop kwam de 4-0 en we waren weg gespeeld. Vlak daarna kreeg Ruud een tackle tegen zijn voet aan en weer floot de scheidsrechter niet, ook kreeg Niels een voet in z’n zij en dat werd ook niet afgefloten. Wel raar is dat niemand zich meer de 5-0 kon herinneren.

Totdat bij de aftrap naar Tim G. word gespeeld. Tim die met zijn sterrentechniek 5 man van FC Medemblik voorbij speelt en dan ook nog eens scoort 5-1. Ik hoorde later per toeval van een toeschouwer dat hij nog nooit zo’n technische speler gezien had. FC Medemblik in rep en roer, en wij dachten dat we nog een kans maakten, maar helaas. Meteen daarna werd de wedstrijd af gefloten. Tim blij omdat hij wéér scoorde. De rest blij omdat er de eer gered was.

In de kleedkamer werd er nog gezegd dat we goed gespeeld hadden en we beter speelden dan tegen andere tegenstanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken