DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Themabijeenkomst ‘scheidsrechters winnen’

Wat is een team zonder spelers en wat is een wedstrijd zonder scheidsrechter? Het één kan simpelweg niet zonder het ander bestaan. De animo om scheidsrechter te worden blijft nog altijd achter bij de behoefte. Hier moeten we – verenigingen en KNVB – met elkaar gezamenlijk aan de slag om meer scheidsrechters te krijgen én te behouden.

Om de verenigingen te helpen de arbitrage binnen de club een positieve impuls te geven, houdt de KNVB in het district zogenaamde themabijeenkomsten ‘scheidsrechters winnen’.

Planning

Op dit moment staat er een themabijeenkomst gepland bij:

Veluwse Boys te Garderen op woensdag 13 mei 2009
Sporting Martinus te Amstelveen op woensdag 20 mei 2009
SDZ te Amsterdam op dinsdag 26 mei 2009

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uuren zijn rond de klok van 22.00 uur afgelopen. De avonden staan onder leiding van Richard Liesveld, scheidsrechter in het Betaald Voetbal en tevens international. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Richard Liesveld via richard.liesveld@knvb.nl.

Wat houdt zo’n themabijeenkomst precies in?

Het is een avondvullend programma van ongeveer 2,5 uur die gepresenteerd wordt door een scheidsrechter uit het Betaalde Voetbal. Het programma bevat onder andere uitleg over de spelregels regel 11 (Buitenspel) en regel 12 (Overtredingen). Aan de hand van videobeelden, discussie, overzicht van de bestaande arbitrage opleidingen en de uiteenzetting van de ervaringen van een scheidsrechter uit het Betaald Voetbal wordt het programma vormgegeven.

Deze avond is speciaal bedoeld voor (jeugdige) verenigingsscheidsrechters. Zij kunnen hun opgedane spelregelkennis opfrissen en tevens ook enkele eigen praktijksituaties bespreken met deze scheidsrechter uit het Betaalde Voetbal. Tevens kan deze avond prima gebruikt worden om eventuele kandidaat-scheidsrechters indrukken te laten opdoen over wat er voor nodig is om wedstrijden te leiden. Daarnaast wordt er stil gestaan bij de opleidingsmogelijkheden welke de KNVB hierin biedt en zij die nog niet opgeleid zijn, kunnen zich direct aanmelden voor één van de bestaande scheidsrechtersopleidingen!

Voor de avond zijn minimaal 35 personen benodigd. Dat lijkt een grote groep, maar uiteraard bestaat de mogelijkheid om dit in samenwerking met (een) andere vereniging(en) uit de regio te organiseren. De praktijk heeft uitgewezen dat dit vaker gebeurt en goed te realiseren is. Voor de verenigingen zijn er aan deze avond geen kosten verbonden. Het enige wat wij van de organiserende vereniging vragen, is een geschikte ruimte ten behoeve van de presentatie en gelegenheid om een consumptie te gebruiken.

Graag tot ziens op één van de themabijeenkomsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-03-2024
Ochtend
Ati/Mike de Meijer
Middag
Finn Stapel/Jelle Uhlenbeck

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com