Veteranen weer kampioen

Valken Veteranen weer kampioen
21 mei 2009

VENHUIZEN – Misschien moet Ajax maar eens een kijkje komen nemen bij het veteranenteam van De Valken. De krasse knarren uit Venhuizen hebben de afgelopen vijf jaar slechts twee wedstrijden verloren en zijn bijkans de ‘permanente kampioen’, na vijf keer eerste te zijn geworden. Ondanks alle successen blijven ze fanatiek.

,,We zijn dit jaar begonnen met trainen”, vertelt voorhoede speler Eddy Bakker. ,,De tegenstanders worden langzamerhand steeds sterker. En iedere winter raken enkele van onze spelers geblesseerd. Het zijn allemaal 40-plussers. Op die leeftijd ben je toch wat vatbaarder voor blessures. Een stevige training op de donderdagavond is goed voor de gezondheid en de conditie.”

De Valken Veteranen mogen dan misschien niet meer de allersnelsten zijn, voetballen kunnen ze wél. ,,Een aantal van onze spelers hebben vroeger op hoog niveau gespeeld. Het eerste van De Valken speelde toen zelfs twee jaar in de tweede klasse. De sterkte van ons team varieert nog wel eens. Er zijn altijd wel een paar spelers ziek, op vakantie of aan het werk. Toch krijgen we iedere keer weer een compleet elftal op de been.” Omdat Valken Veteranen nu alweer voor de vijfde keer op rij kampioen is geworden, is er de tegenstanders alles aan gelegen om het team uit Venhuizen te verslaan. ,,Je mag meedoen bij de veteranen wanneer je ouder bent dan 35 jaar. Sommige tegenstanders stellen tegen ons relatief jonge spelers op. Onze oudste speler, Jos, is 60 jaar. Dus reken maar na.”

Balletje trappen

Er zijn twee veteranen competities in West-Friesland en omringende regio’s, maar ze spelen op hetzelfde niveau. Een team kan dus niet degraderen en ook niet promoveren. Dat wil niet zeggen dat de oudjes alleen maar vrijblijvend een balletje komen trappen. ,,We willen allemaal nog steeds graag winnen. Wanneer iemand een fout maakt, wordt hij daar meteen op gewezen. Zo houd je iedereen scherp.”

Valken Veteranen kent echter niet louter toppen. Twee jaar geleden waren de spelers getuige van een tragedie. Hun medespeler, Frank Meester, overleed op het veld aan een hartaanval. ,,We speelden een uitwedstrijd in De Beemster. Het was een prachtig veld, gelegen tussen een kerk en een klooster. Om er te komen moest je, heel symbolisch, langs een begraafplaats lopen. Frank kreeg een hartaanval in de middencirkel. We waren natuurlijk enorm aangeslagen.” Op Frank’s grafsteen prijkt een voetbal in de kleuren van De Valken. Zijn zoon, Jordi Meester, speelt momenteel in het eerste van Hollandia. Frank was de aanjager op het middenveld, dus toen hij wegviel moest het team een nieuwe formule zoeken. Dat lukte wonderwel. En ondanks het verdriet wordt er nog altijd gelachen. ,,Vooral Sjaak Koster en Ben Vroling hebben nog echte voetbalhumor.”

Tellen

Eddy Bakker is blij dat de veteranen altijd op zondagochtend spelen. ,,Dan heb je nog wat aan de rest van de dag. Dan kun je er tenminste nog op uit met de kinderen. Een wedstrijd duurt ook wat korter. We spelen twee keer een half uur. Jongere spelers doen daar wel eens lacherig over, maar voor ons is het wel weer lang genoeg. De jaren gaan toch tellen.”

Valken Veteranen zijn vast besloten om volgend jaar opnieuw kampioen te worden. ,,Het gaat ons natuurlijk ook om het plezier rond een wedstrijd. Maar de tegenstanders zijn gewaarschuwd: niemand krijgt het van ons cadeau.” De continuïteit komt in elk geval niet in gevaar, want de voorzitter van De Valken, Frank Hand, is zelf speler in het veteranenteam. ,,Buiten de lijnen is hij een hele aimabele man, maar op het veld kan hij best irritant zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jurre Koopman, 17-07 (20 jaar)
Paul Ottens, 17-07 (16 jaar)
Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken