Snelle spitsen en mid-mid zijn plaag voor de helden

Het 2e bekerduel spelen we in Zwaag tegen Westfriezen 8. Ietwat verlaat betreden we het uitstekende kunstgras B-veld op sportpark ’t Krijt.
Zonder warming-up meteen beginnen. De helden traden aan zonder Ben, Camillo, John, Dennis D. en Sebastiaan.

Helaas zijn de spitsen van Westfriezen messcherp en staan we na een kwartier voetballen op een 2-0 achterstand. Valken krijgt daarna ook wel kleine mogelijkheden maar het zijn vooral afstandsschoten vanuit de 2e lijn. Zo raakt Ivo bijvoorbeeld de lat. Er wordt gerust met een 2-0 stand.

In de tweede helft recht Valken de rug, maar de 3-0 valt toch. En weer is het de snelle mid-mid die zomaar voor Dennis opduikt. Direcht na de aftrap krijgt Valken weer hoop als Freek de 3-1 binnenschiet, de keeper helpt hem een handje.

Westfriezen wordt wat teruggedrongen en Nico staat niet veel later bij de 2e paal vogelvrij en ontvangt de bal op maat van Freek.

Valken ruikt bloedt maar Westfriezen heeft een vlijmscherpe counter. De linksbuiten heeft bijna vanaf de achterlijn een snoeihard schot en Dennis kan de bal alleen maar uit het net halen.

Tien minuten voor tijd komen de helden nog terug tot 4-3 wanneer Nico een vrije trap in de kruising schiet. De keeper zit er nog aan maar Joost – scoort altijd in Zwaag – is helemaal met de bal alleen voor een leeg doel.

Helaas hier blijft het bij, Westfriezen bekert – samen met HSV Sport – verder en mag doordeweeks verder ballen. Wij richten ons op de competitie en spelen komende dinsdag nog 1 oefenwedstrijd uit in Spanbroek tegen VVS ’46.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken