Valken 2 vol overtuiging naar tweede ronde KNVB beker!!

U leest het goed in de koptekst want Valken 2 is na jaren weer eens door de eerste ronde gekomen in de KNVB beker!!
Dit door middel van drie winstpartijen tegen Schellinkhout, Grasshoppers en HOSV.
(0-10, 3-2 en 0-6).
De laatste hebben we gisteren gespeeld in het prachtige Opmeer om klokslag 12.00 uur, maar dat betekent niet automatisch dat niemand zich kan verslapen want M. Haring presteerde het om zich te verslapen en op eigen gelegenheid richting Opmeer te komen om de vlag ter hand te nemen!!
Al tijdens de warming-up zag je een kwaliteitsverschil tussen beide ploegen, maar dat moet je tijdens de wedstrijd nog wel even waar maken.
Dat deden de Valkjes dan ook want bij vlagen werd er heel goed gevoetbald en werd HOSV helemaal weggespeeld. Het duurde dan ook niet lang of de eerste lag in het netje via Dirk Oud (deze speler komen we verderop nog tegen!!)
Daarna vele kansen, maar een zwakke afwerking door onze voorhoede. Met name Jeen Kersten had zijn vizier niet scherp staan en ik weet dat zijn vader Ewald, ook al zit hij in Australie, deze verslagen altijd leest en ook maar eens moet weten dat zijn spruitje nog steeds de mooiste kansen verprutst!!
Vijf minuten voor de rust wisten we dan toch nog te scoren door middel van Eric Appelman 0-2.
Na de rust ging het opeens allemaal wat verzorgder waarop HOSV helemaal geen antwoord meer had en achtereenvolgens Jos (vrije trap), Mark.R (mooie assist van Eric) en Roan de stand binnen 6 minuten naar 0-5 tilden.
Daarna was er weinig meer te beleven totdat Roan door de defensie heen was en een mooie stift in zijn hoofd had, maar het predicaat “half potloodje” nog niet eens verdiende!!
De niet fitte Niels Koster was na 20 minuten voetbal naar de kant gegaan, maar wilde toch nog even de laatste 15 minuten nog even ballen om iets aan zijn doelsaldo doen en krulde de bal feilloos in het kruis en zette de teller op 6.
Iedereen dacht dat de koek op was en het publiek wilde al richting uitgang gaan, maar daar was………………………………..Dirk Oud die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat alle toeschouwers nog eenmaal de handen op elkaar deden.
Een aanval over rechts belande bij Eric die de achterlijn haalde en een hoge mooie voorzet gaf en men dacht even aan een zonsverduistering of een laagovervliegende hovercraft, maar het was Dirk die zijn fabelachtige torso de lucht in gooide om de mooiste omhaal uit zijn leven te maken!!
Op ongeveer 5 meter lukte dat en Dirk plofte ter aarde. Heel vervelend ook voor de bejaarden aan de overkant die dachten door de klap dat W.O. 3 uitgebroken was.
Al met al een leuke sportieve wedstrijd en met 9 uit 3 en 19 voor en 2 tegen niet echt verkeerd.

Volgende week de eerste competitiewedstrijd uit tegen FC Medemblik (MFC) en gaan we echt zien wat we waard zijn!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken