Valken F-pupillen 1 start bekeravontuur

Nadat de Valken F-pupillen 1 het drieban toernooi als voorbereiding winnend had afgsloten, waren de mannen klaar voor de strijd om de beker. Eerste tegenstander was Zwaluwen F-1, op papier natuurlijk een hele sterke tegenstander.
Zonder Daniel, wat natuurlijk een groot gemis is, vertrokken we ’s morgens nog voor zonsopgang naar Hoorn om de wedstrijd om 09:00 te kunnen starten. De Zwaluwen lieten er geen gras over groeien en gingen meteen volop in de aanval. Ondanks sterk verdedigen en enkele fraaie reddingen van keeper Bram kon toch niet voorkomen worden dat de Zwaluwen de rust met een ruime voorsprong van 8 – 0 bereikte.
Ondanks deze ruime achterstand ging Valken na rust goed door en probeerde uit alle macht een doelpunt te maken om de eer te redden. Na enkele kansen die er net niet ingingen kon Bram die z’n keeperstrui had omgeruild voor zo’n prachtig Valken shirt, na goed doorzetten van Loek, door de verdediging van Zwaluwen breken en fraai de eretreffer laten aantekenen. Ook de zwaluwen wisten nog een paar keer te scoren zodat de eindstand 15 – 1 werd.
De Valken kon toch met opgeheven hoofd het veld verlaten, er is keihard gewerkt en toch ook wel goed gevoetbald. De Zwaluwen waren te sterk om een beter resultaat te kunnen behalen.