Helden blameren zich bijna tegen Westfriezen’s 9-tal

Duel 2 van de competitie. Om 1 uur kregen we bezoek van Westfriezen 9 uit Zwaag. Vorig jaar een team met Westfriese dertigers die al snel de competitie verlieten doordat ze vaak te weinig hadden. Dit seizoen een overgeheveld juniorenteam uit de Risdam…… met een bedenkelijke woordenschat.

De helden missen uiteraard weer enkele spelers: Dennis Dup is op de weg terug, Nico had een familiefeest, Joost (?), Arthur (?, opnieuw!) en Ivo (werk, tevens nog zwaar geblesseerd). Freek en Sebastiaan misten ook het begin van het duel maar waren er uiteindelijk wel.

Zonder goede warming-up – geen ballen – beginnen de helden aan het duel tegen de opgeschoten knapen uit Zwaag. En al in de eerste minuut vliegen de scheldwoorden je om de oren. Het is ongelooflijk dat in iedere zin die de meeste spelers van de tegenstander spreken iets van mongool – tering – kanker – etc. moet voorkomen.

Valken negeert de straattaal van de Zwaagse formatie en gaat voetballen. Met een meer behoudende tactiek (4-2-2) eerst maar eens achterin de boel dicht timmeren. Dan kijken we wel wat er voor te halen valt. Veel zo blijkt. Na tien minuten staat het 1-0. Keeper komt zijn goal uit om een bal weg te trappen. Belandt bij Camillo in de voeten en vanaf 25 meter trapt ie de bal in de kruising. Een juweeltje.

Na 20 minuten wordt het 2-0. Buitenspel van Ben en John, niemand gaat verder: scheidsrechter geeft aan “Ga door”. Keeper denkt aan vrije trap en schiet de bal richting verdediging. Die zijn niet zo alert als Martin die de bal oppikt en ondanks alle protesten richting goal gaat. Schuiver in de verre hoek, protesten hebben geen zin.

Als het na een half uur wederom Camillo is die de 3-0 maakt lijkt het duel gespeeld. Strakke voorzet van John vanaf links, Camillo sprint richting goal en tikt simpel binnen.

Het rustsignaal nadert als de vlam in de pan slaat. Een duel tussen Camillo en linkshalf, een scheldpartij volgt. Als de Westfriezen-speler terecht voor 5 minuten aan de kant moet – ik zal zijn woorden niet herhalen – vind hij het nodig om de scheidsrechter nog even te beledigen. Hierop volgt een rode kaart. Als dan een teammaat zich ook laat gaan hebben de gasten nog maar 9 man op het veld staan. Scheidsrechter Laan wil niet verder, de Westfriezen lijken niet tot kalmte te kunnen komen. 3 Helden staan al in de douche als blijkt dat we toch het 2e bedrijf gaan voetballen.

Natuurlijk proberen de gasten met z’n 10-en te beginnen maar er moet er toch nog echt 1 het veld uit. Het onwaarschijnlijke gebeurt: Je mag verwachten dat de helden nu uitlopen naar een hoge score, maar doordat de organisatie compleet wegvalt (lees: een grote voorhoede en een kleine achterhoede) kan Westfriezen scoren. Na een kwartier 1x. Oke, kan gebeuren. Echter, 5 minuten later nog eens en een kwartier voor tijd wordt het zelfs 3-3!!!

Gelukkig, 5 minuten voor tijd wordt de blamage alsnog voorkomen. Een korte corner door Sebastiaan en Freek wordt door laatstegenoemde voorgegeven. In het strafschopgebied kunnen o.a. Maarten en Camillo de bal niet in het doel krijgen. Bij de 2e paal staat Martin die met zijn linker de bal simpel kan binnen tikken.

Zo wordt er toch nog gewonnen en smaakt de verjaardagspils van Rowan toch een stuk beter. Volgenden week nieuwe ronde, nieuwe kansen, uit naar Forward. Laten we hopen dat het taalgebruik aldaar wat knapper is.