Vechtlust tegen prima tegenstander levert helden 3 punten op

Voor het 3e duel van de competitie verplaatste de heldenformatie zich naar de rand van Hoorn om het op te nemen tegen Always Forward 9. Met een overwinning en nederlaag een goede middenmoter.

Bij de helden ontbraken uiteraard weer de nodige mensen. Ben, Camillo, Dennis Dup, Ivo en Niels hadden allemaal een legitieme reden om niet het betonveld van Forward te betreden.

Opnieuw wordt er gekozen voor de behoudende 4-4-2 tactiek. Achterin een nieuw centraal duo – ook de helden rouleren – Marcel en Joost. Aan de flanken bijgestaan door Marco en Jan. Ondanks dat het achterin best goed gaat, loopt het met de helden nog niet echt best. Dit komt voornamelijk door een gebrek aan stootkracht voorin. Martin en Nico kunnen de duels voorin maar niet winnen. Als ze de bal al een keer hebben, is het lastig om deze af te kunnen spelen.

Dat Forward na 20 minuten voetballen dan ook op een 1-0 voorsprong komt is een logisch vervolg. Op het middenveld balverlies, razendsnelle omschakeling en achterin staat het even niet zoals het hoort, Marco moet verdedigen tegen 3, en zelfs hij redt dat nie.

Always Forward blijft vooruit gaan, maar maakt simpelweg de kansen niet, dat brak ze eerder tegen WSW ook al op.

Het laatste kwartier van de eerste helft wordt het beter bij Valken. Dit komt omdat de 4-4-2 tactiek wordt omgewisseld voor 4-3-3 waardoor er voorin meer een vuist kan worden gemaakt. Vlak voor rust komt Valken dan ook terecht op 1-1. John heeft over rechts een goede actie in huis. Linksback voorbij, de 16 in en dan gehaakt worden: een terechte pingel. Nico is de specialist en stuurt de keeper de verkeerde kant op.

Na rust, Tuur verlaat het strijdtoneel en Sebastiaan nestelt zich in de spits. Forward wordt kapotgespeeld. Sleurend en beukend blijft de heldenformatie overeind en naarmate het einde vordert wordt Valken zelfs beter.

Als Freek een kwartier voor tijd de 1-2 maakt lijkt het verzet van Forward gebroken. Een schitterende goal overigens, voorzet van rechts, ter hoogte van de 16-meter lijn midden voor de goal. Freek krult de bal pardoes de kruising in, keeper is kansloos. Freek kennende juicht hij weer veel te uitbundig, het hele veld over rennend, van hoekvlag naar hoekvlag, alsware het een home-run. Uiteindelijk komt ie gelukkig opzelfde positie vanwaar hij schoot weer tot stilstand en steekt zijn rechterarm met gebalde vuist de lucht in.

Forward probeert het nog wel, krijgt 1 opgelegde kans (1-op-1 met keeper Dennis maar naast geschoten), maar het zijn vooral afzwaaiende afstandsschoten.

De helden krijgen ook nog 1 100% kans. Voorzet van Sebastiaan vanaf rechts, Martin staat helemaal alleen voor de goal, echter de bal belandt anderhalve meter achter hem.

Maakt niet uit, op inzet wordt dit duel gewonnen en doen we weer helemaal mee….. Daags na dit duel blijkt echter dat we het gewonnen duel tegen Westfriezen 9 weer kunnen doorstrepen. De Zwaagsche formatie is waarschijnlijk uit de competitie gehaald. Dus na 2 duels 3 punten, een positie onder in de middenmoot.

Voor komende zondag staat het duel tegen Spartanen 5 op het programma. Vorig jaar stonden ze vrij hoog, dit seizoen zijn ze slecht begonnen: 2 gespeeld, 2 verlies. De helden missen opnieuw een aantal spelers: De Dennissen, Ivo, Maarten en Martin zullen op zeker niet binnen de lijnen stappen. Of Ben weer hersteld is valt nog te bezien. Aanvang als vanouds 13:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken