Zuid – Afrika

Over 34 weken begint het WK voetbal in Zuid – Afrika. Dat is om exact te zijn 242 dagen.
Van 11 juni tot 11 juli. Een genot voor iedere voetballiefhebber, 1 maand lang voetbal op
de televisie, waarin weer eindeloze discussies gevoerd worden over, ballen die wel of niet de doellijn passeren, wel of geen buitenspel en natuurlijk de vraag, wie wordt er wereldkampioen. En dat met de beste voetballers ter wereld. Hoewel dat laatste niet eens zo zeker is.

Laten we beginnen met Christiano Ronaldo. Nog lang niet zeker van deelname met zijn Portugal. Hij staat 2e met z’n ploeg en moet respectievelijk Denemarken voor zich dulden. Dan, Franck Ribery, die met Frankrijk ook nog lang niet zeker is van een potje voetbal in het land van Mandela. Hij staat 2e met Frankrijk en omdat Servië al geplaatst is, rest er niets anders dan play-offs te spelen voor Les Bleus,

Dan Tsjechië, een angstgehtner voor iedere tegenstander, met Milan Baros en Rosiscky, ook nog lang niet zeker. Staan 3e in de poule en ze lijken uitgeschakeld.
Duitsland is geplaatst ten koste van Rusland. Guus had deze keer geen geluk en moet play- offs spelen om zich te plaatsen met zijn ploeg. Dit was Europa voor zo ver

Maar wie op de rand van uitschakeling staat, is Lionell Messi. Er werd net aan gewonnen met 2-1 van Peru en de winnende goal werd nota bene gemaakt door een 35 jarige ouwe rot. Iemand die 10 jaar niet werd opgeroepen in het nationale team, mocht nog voor 10 minuten opdraven en hij scoorde in de laatste seconde. Het show ballet van Maradonna erna, wat een poppenkast. Hij is nog helemaal niet zeker van plaatsing. Argentinië moet namelijk donderdag aantreden tegen Uruguay. En aangezien het stadion in Montevideo op 2500 meter hoogte ligt, kunnen ze nog hun borst natmaken, aan het zuurstof iedereen. En mocht Equador winnen van het al geplaatste Chili, dan blijft pluisje thuis met lege handen achter.

Het lijkt erop dat pluisje gebukt gaat onder de druk van het volk en heeft al gezegd dat hij een vroegtijdig aftreden niet uitsluit, hij voelt de bui al hangen. Ik kan niet wachten

Persoonlijk vind ik het jammer als Argentinië zich niet plaatst, maar ik zou alle hectiek rondom Maradonna ook voor geen goud willen missen. Wat volgt is een soapserie die zijn weerga niet kent. En dan moet de hoofdrolspeler in kwestie zijn verantwoording afleggen voor iedereen. Mij reist dan gelijk de vraag, wie gaat hij de schuld geven? Waar ligt het aan?

Maar dan…………. Nederland……. Ja wij zijn erbij, hoi hoi. Maar ik vraag me werkelijk af wat we straks van het Nederlands elftal moeten verwachten, je kunt er geen pijl op trekken.

Geweldig in de kwalificatie, maar wanneer er weerstand wordt geboden, gaan onze oranje multimiljonairs ten onder. Sterker nog, ze gaan ruzie maken om een bal!? Je kon niet zien wat ze nou precies zeiden, maar hun non-verbale lichaamstaal sprak toch echt boekdelen. Te gênant voor woorden.Voor het oog van 50.000 Schotten in het stadion en miljoenen kijkers, zetten Van der Vaart en Huntelaar zichzelf volledig voor schut. Dit is nog zacht uitgedrukt. Even schaamde ik mij voor het feit dat ikzelf ook supporter van Nederland ben, ik moet er niet aan denken dat ze straks op het WK ruzie gaan maken over wie de toss mag doen. vreselijk lijkt me dat. De zakken van deze multimiljonairs zijn niet alleen financieel goed gevuld, maar ook de ego’s van sommige jongens zijn zo vreselijk groot, dat je je bijna gaat verafschuwen voor het Nederlands elftal. Sommige vinden hun eigen hachie belangrijker dan het teamverband. Maargoed ik ga verder.

Nog een zorgenkindje, de verdediging, ook niet echt betrouwbaar.
En dan met name de heer Mathijssen. Deze jonge knaap laat zich het kaas wel erg makkelijk van z’n brood eten. Als de bondscoach mij zou vragen wie ik dan moest selecteren, dan zou dat zijn, Douglas (wie?) Douglas, van FC Twente. Deze jonge verdediger is sterk, snel en koppend zou hij ook z’n mannetje staan. Overigens sluit hij een neutralisatie niet uit, omdat de concurrentie moordend is bij het Braziliaanse elftal. Ik denk dat er geen mooier kerstcadeau is voor de Bondscoach. Geef deze jongen een Nederlands paspoort en wij hebben voetballend achterin één zorg minder.

Ik kan wel doorgaan
Maar er zullen zich nog genoeg problemen voordoen als het WK nadert.
In december is de loting en waarschijnlijk wordt het weer een loodzware poule, met Spanje, Brazilië en Ivoorkust.

Net aan door als 2e, maar in de achtste finales moeten we tegen Engeland, we verliezen, omdat Sneijder een dag voor de wedstrijd te horen kreeg dat Yolanthe het uit maakte. Algehele malaise in het team, een ka-po-tte, ontroostbare Wesley Sneijder en Yolanthe die ervandoor gaat met Rafael Nadal?! En ze leefde nog lang en gelukkig.

Lang leve Zuid- Afrika!!

“Succes ome Bert!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken