Capujohn loodst helden met twee treffers langs WSW

Vrijdagavond beloofde Gerrit Hiemstra nog guur herfstweer voor het weekend, zaterdagochtend werden zelfs de middag-thuiswedstrijden afgelast en voor zondag zou het allemaal nog slechter worden. Uitgaan van het ergste dan maar. Echter: het was gisteren bij de buren in Wijdenes gewoon prima voetbalweer.

De helden konden vandaag over nagenoeg de voltallige selectie beschikken. Alleen de langdurig geblesseerden Ivo en Dennis en nieuwste aanwinst Erwin waren niet aanwezig. 5 Wissels dus, een ongekende weelde, wat zo nu en dan ook weer een nadeel is. Het continu doorwisselen en geroep van de zijkant of er weer iemand wil wisselen komt het spel vaak niet ten goede.

Tegen WSW had Valken daar echter geen probleem mee. Valken was gedurende de 90 winderige minuten de veel betere formatie. WSW speelde de tactiek ‘alle ballen op Beemsterboer’. De lange Venhuizer spits wint in de eerste helft weliswaar veel kopduels van Joost maar dat is logisch als je 2 koppen groter bent. Het vervolg na deze duels was er echter niet. Ook in de 2e helft, wanneer de spits rechtsvoor gaat staan en met Jan in duel moet, is er voor de voormalig goalgettter van WSW 1 weinig eer te behalen.

De beste kansen van WSW: 1e helft, schot van afstand metertje naast en een individuele actie in de 16, rechtsvoor draait weg maar schot is te slap. 2e helft……. kopbal meter over de goal.

In het eerste bedrijf is al snel duidelijk dat Valken de betere ploeg. Het vele wisselen komt de rust in het spel echter niet ten goede. Zo nu en dan wordt er uit de positie gelopen, maar niet door Capujohn. De bonkige spits weet vandaag zowaar 2 maal het net te raken, beide keren voor rust. Eerst scoort hij via een mooie uithaal vanaf randje 16 na een pass van Ben.

Op slag van rust is het een voorzet van Freek die bij per toeval voor Johns voeten komt. Even controleren en simpel binnenschieten van 3 meter afstand. Freek geirriteerd over een mislukte tackel mag even 5 minuten bedaren.

Tijdens de rust wordt de wisselproblematiek nog eens doorgenomen en het lijkt het spel in de 2e helft ten goede te komen. WSW heeft voor de wind, maar de 0-2 achterstand lijkt ze verlamd te hebben. Valken tikt de bal rustig rond en kan tot goede kansen komen, helaas nog zonder goals.

Het laatste halfuur speelt Valken met 10 man. Wissel Martin – Ben, Ben wil rugnummer laten zijn aan scheidsrechter Bakker. Die heeft echter geen zin in grapjes en maant Ben tot ‘gewoon’ gedrag. Als Ben dan zijn mond niet kan houden mag ie gaan douchen. Na de 5 minuten uitsluiting van Freek op het einde van het eerste bedrijf had Ben beter moeten weten. Dat het zielig is wat de leidsman besluit staat daar los van.

Ook met 10 man kan WSW het Valken niet lastig maken. De rood-groene formatie blijft de bovenliggende partij en komt zelfs nog op 0-3. Nico wordt op rechts diep gestuurd. Voorzet richting 2e paal, laatste man zit er tussen en werkt de bal prima in de eigen goal.

Het einde nadert; zo nu en dan buitenspel, te scherpe voorzetten en hier en daar een knappe redding van de keepert voorkomen een zwaardere afstraffing voor de thuisploeg.

Zo, 3 gespeeld, 6 punten, we staan ‘gewoon’ weer 3e met uitzicht op meer. Helaas telt de winstpartij tegen Westfriezen niet meer mee, alleen voor de topschutterslijst. Volgende week: 14:00 uit naar Zwaagdijk. Zij verloren gisteren met 5-0 van nummer laatst Spartanen, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.